Duitse president op staatsbezoek bij Carl Gustaf

Door: DitjesDatjes
07-09-2021

Bondspresident Frank-Walter Steinmeier van Duitsland is dinsdag met zijn vrouw in Zweden gearriveerd voor een driedaags staatsbezoek. Zij werden bij aankomst op het vliegveld van Stockholm welkom geheten door kroonprinses Victoria en haar man prins Daniel.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Steinmeier is samen met zijn vrouw Elke Büdenbender in Zweden op uitnodiging van koning Carl Gustaf. Het stel werd op de binnenplaats van het koninklijk paleis ontvangen met een plechtige welkomstceremonie. In de avond is het koninklijk paleis het toneel voor een galadiner, waarmee de dag wordt afgesloten.

Het staatsbezoek staat in het teken van innovatie, duurzaamheid en democratie. Woensdag bezoeken Steinmeier en Carl Gustaf onder meer het kantoor van Scania in Södertälje, waar thema’s als duurzaam vervoer en kunstmatige intelligentie aan bod zullen komen. Het staatsbezoek wordt donderdag afgesloten in de gemeente Kiruna, in Lapland.

Het vorige staatsbezoek tussen de twee landen vond plaats in oktober 2016. Toen reisden Carl Gustaf en Silvia af naar Duitsland.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD