Duitsers verbaasd: ‘Máxima draagt drie keer dezelfde jurk’

Maxima draagt drie keer dezelfde jurk
Door: Charlotte Wijnen
01-07-2022

Het is Duitsers opgevallen dat koningin Máxima tijdens staatsbezoeken drie keer dezelfde jurk heeft gedragen. In plaats van elke outfit maar één keer te dragen, kiest Máxima ervoor om haar kleding alleen aan te passen met wat nieuwe accessoires.

Een kledingstuk één keer dragen en daarna maar in de kast laten hangen? Daar doet koningin Máxima niet aan. Máxima bezit een gigantische kast vol kleren, maar kiest er bewust voor om de kleding niet na één keer dragen te verstoffen. Zo leent ze weleens iets van haar dochter Amalia en draagt ze de meeste kledingstukken opnieuw.

Bewondering van Duitsers

Maar er is één jurk die Máxima zelfs drie keer heeft gedragen. De jurk van Natan Couture, een Belgische ontwerper genaamd Edouard Vermeulen, droeg Máxima alleen al in de afgelopen twee jaar drie keer in drie verschillende landen. En dat is iets waar Duitsers alleen maar bewondering voor hebben, meldt het Duitse Bunte.

Gecombineerd met verschillende accessoires

Tijdens het staatsbezoek aan de hoofdstad Jakarta in maart 2020 droeg de koningin voor het eerst de jurk van ontwerper Edouard Vermeulen. Haar outfit werd compleet gemaakt met leren handschoenen in dezelfde kleur, een bruine heupriem met gesp en een stijlvolle clutch in krokodillenlook.

In juli 2021 bezocht het koningspaar de Duitse hoofdstad Berlijn. Tijdens dit staatsbezoek droeg Máxima de jurk voor de tweede keer. Deze keer combineerde ze de jurk met een grote bruine hoed en beige pumps.

En een paar dagen geleden droeg Máxima voor de derde keer de jurk tijdens een staatsbezoek aan Oostenrijk. In Graz droeg Máxima in plaats van de beige pumps, zomersandalen met hakken. De heupriem, die Máxima in Berlijn al om haar heupen had gegespt, werd opnieuw gebruikt.

Meer DenD