Duncan en Suzan & Freek wachten nog op ontgroening

Duncan Laurence en Suzan & Freek zijn dit jaar samen met Snelle de drie debutanten op de 22e editie van Vrienden van Amstel Live. Dat is “een dingetje”, zegt Freek vlak voor aanvang van de eerste show tegen BuzzE. “Want als je hier mag staan dan hoor je er wel een beetje bij.”

“Zo voelt het althans. Dus we zijn heel blij”, vervolgt Freek. Hij en Suzan hoefden dan ook niet lang na te denken toen ze werden benaderd. “We dachten meteen: let’s go!”

Suzan & Freek worden met open armen ontvangen door de overige artiesten, die soms al jarenlang vaste gasten van Vrienden van Amstel zijn. “Het is heel gezellig achter de schermen. Het is echt al een soort vriendenclub waar we in vallen.”

Warm bad

Een ontgroening is er overigens nog niet geweest. “Misschien volgt dat nog, maar tot op heden nog niet”, aldus Freek. Collega Duncan Laurence is op zijn hoede. “Iedereen vraagt het dus ik ben bang dat er iets aan zit te komen”, lacht hij.

In tegenstelling tot Suzan & Freek is Duncan niet gespannen. “Alles is hier zo goed geregeld achter de schermen dat ik me niet zenuwachtig voel. Het is een beetje de vibe van het songfestival. Alles is zo strak georganiseerd dat het gewoon lekker voelt. Het voelt als een warm bad”, zegt hij.

Popprijs

In totaal staan de artiesten de komende twee weken twaalf keer op het podium in Rotterdam Ahoy. Duncan is er alle keren bij, verzekert hij. Ook zaterdag als aan de andere kant van het land de Popprijs wordt uitgereikt op Eurosonic Noorderslag.

“We hebben het er al wel over gehad omdat je naam natuurlijk rondgaat. Dus je bekijkt wel soort van de risico’s. Volgens mij is het tijdstechnisch mogelijk”, lacht hij. “Maar ik weet nog nergens van, ik heb nog geen bericht. Volgens mij is dat ook de bedoeling, dat je pas op het laatste moment verrast wordt.”

 

BuzzE