DUNCAN WINT SONGFESTIVAL

Duncan
Door: Jos La Grande
19-05-2019

Met 492 punten en een overwinning op het Eurovisiesongfestival 2019 heeft Nederland historie geschreven. Duncan Laurence heeft ervoor gezorgd dat na 44 jaar Nederland weer heeft gewonnen. Tweede werd Italië en derde Rusland in een zenuwslopende eindfase.

,,Yes, Yes,”, schreeuwde Duncan het uit toen de einduitslag bekend werd. ‘Dit is te groot om over te dromen en winst voor de muziek’, aldus Duncan.

Nederland won vooral dankzij de televoting. Na de stemming onder de vakjury’s stond Nederland op de derde plek. Zweden, die nog een serieuze bedreiging vormde voor de zege voor Nederland, slaagde er echter niet in om dichterbij te komen.

,,We zien u volgend jaar in Nederland”, aldus de Israëlische presentatrice.

Duncan, die zijn nummer Arcade componeerde op de Rockacademie, schrijft geschiedenis voor Nederland. Teach Inn won voor Nederland met Ding-a-Dong in 1975. Sindsdien lukte het niet, ondanks dat de laatste jaren ons land steeds beter scoorde met onder andere Anouk en Ilse DeLange.

De laatste was overigens de drijvende kracht achter Duncan Laurence. Zij tipte AVRO-TROS over Duncan en het nummer dat hij op de plank had liggen. Iedereen was meteen onder de indruk van Arcade en de zanger kreeg het ticket naar Tel Aviv. De winst van Nederland is een wonder.

DenD promoties