Dunne Romy Monteiro rekent af met bodyshaming

Romy Monteiro
Door: Lies Jansen
03-12-2019

Nederlandse zangeres en musicalster Romy Monteiro (27), is helemaal klaar met bodyshaming. De zangeres krijgt regelmatig reacties over haar tengere figuur. Zo krijgt ze bijvoorbeeld vragen of ze wel genoeg eet. Ook gisteren, na het posten van koekjes, was het weer raak.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Ultieme weakness

Met de tekst ,,Mijn ultieme weakness” bij een foto van koekjes, ging de bodyshaming van start. ,,Pfff vind je wel mager hier hoor wel goed eten hoor Meis!” waarop Romy reageert: ,,Ik vind dit dus net zo bodyshaming als: pff vind je wel dik hoor, even wat minder eten meis.”

Daarnaast wordt er ook gereageerd: ,,Maar je neemt ze niet ben ik bang”. Ook daarop weet Romy te reageren: ,,Ben ik bang? Koekoek, wat denken mensen?”

Klaar met bodyshaming

De zangeres post een bericht in haar Instagram-Story om er korte metten mee te maken. In het bericht legt ze uit dat zij haar lichaam of eetgewoontes niet gaat verdedigen. Ondanks dat ze de neiging heeft dit toch te doen. De zangeres is niet de enige die te maken heeft met bodyshaming op ‘dunne mensen’. Op Instagram lopen de berichten van steunbetuigingen en herkenbare situaties binnen.

Meer DenD