Ed Sheeran openhartig over drankprobleem: ‘Ik dronk twee flessen wijn per dag’

Ed Sheeran open over drankprobleem
Door: Charlotte Wijnen
28-10-2021

Ed Sheeran leefde extreem ongezond voordat hij vader werd. Hij woog wel honderd kilo en kon de hele dag door eten en drinken. ,,Ik dronk geen glas wijn, maar twee flessen op een dag.”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Dieptepunt

,,Ik was gek op kippenvleugels, wijn en bier en deed niet aan sport. Na mijn laatste tour was ik echt veel te zwaar, maar door toen een pauze van werk te nemen werd het alleen maar erger. Toen kon ik de hele dag eten en drinken, soms wel twee flessen wijn op een dag”, vertelt Ed Sheeran in The Sun.

De zanger vertelde al eerder dat zijn wereldtournee in 2014 en 2015 zijn dieptepunt was. ,,Ik bleef de hele nacht op en dronk en dan sliep ik in de bus”, zei hij vorig jaar tegen BBC. ,,De bussen stonden geparkeerd onder de stadions en daar sliep ik de hele dag tot ik wakker werd, naar buiten ging, optrad en weer ging drinken in de bus. Ik denk dat ik zo’n vier maanden geen daglicht heb gezien.”

Zijn dochtertje motiveerde hem

En ook al wist Ed Sheeran dat hij op deze manier geen lang en gelukkig leven zou hebben, motiveerde het vaderschap hem pas echt om iets aan zijn slechte gewoontes te doen. Drie maanden voor de geboorte van zijn dochtertje Lyra is hij gezonder gaan eten en meer gaan sporten. ,,Ik wist dat dit patroon op de lange termijn ernstige gevolgen voor mijn gezondheid kon hebben, waarvan mijn dochter uiteindelijk de dupe zou worden”, aldus Ed in The Sun.

De zanger besloot het roer flink om te gooien. ,,Ik was erop gebrand om degene te zijn die mijn vrouw naar het ziekenhuis zou brengen voor de bevalling en daarvoor moest ik iets aan mijn lijf gaan doen. Ik woog zo’n 100 kilo en zit nu rond de 70, waardoor ik me veel beter voel. En ik drink nog steeds wel wijn, alleen dan één glaasje in plaats van twee flessen. Het is niet zo dat ik voor altijd met alles ben gestopt, alleen eet en drink ik alles nu in veel mindere mate.”

BuzzE

TAGS

Meer DenD