Edsilia over armoede thuis…

Edsilia had het vroeger zwaar
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Kees van der Made

Edsilia Edsilia Rombley groeide op in het gezin dat het niet breed had. Vader was vertrokken. Edsilia wilde later geld verdienen om nóóit meer geldzorgen te hebben. Een carrière als zangeres kwam niet bij haar op…

Als jong meisje dacht Edsilia Rombley aan een carrière als accountant, zo vertelde ze aan Beau van Erven Dorens. En als ze toch de showbizz zou ingaan, dan als danseres. Het gezin Rombley had het in die tijd niet breed. Edsilia vertelde daar al eerder over: ,,Nadat mijn ouders uit elkaar gingen, moest mijn moeder veel in haar eentje doen. Wij waren met drie kinderen, maar ze liet nooit merken dat ze het zwaar had.”

Niet zuiver
Edsilia woonde destijds in Lelystad. ,,Ik woonde in de Waterwijk waar veel kinderen ’s avonds niet mochten komen. Er gebeurden dingen die niet helemaal zuiver waren en er was lawaai en herrie. Maar ik had het er leuk. Vooral in de zomer. Het was er net de Antillen in het klein. Vrouwen liepen met krulspelden over straat en ik voetbalde veel met jongens op het pleintje. Bij vriendinnetjes – die in de ‘nette’ buurten woonden – zag ik dan weer de andere kant.” 

Geldzorgen
Dat het huishoudbudget beperkt was, was de reden dat Edsilia accountant wilde worden. ,,Op de meao kreeg ik het vak bedrijfsadministratie. Thuis keek ik samen met mijn moeder naar soaps. Vrouwen in mantelpakjes met mooie auto’s en koffertjes. Ik dacht: als ik accountant word, verdien ik goed en dan hebben we geen geldzorgen meer.”

De achtergrond
Edsilia heeft haar vader nooit verwijten gemaakt. ,,Als twee ouders het samen niet gezellig hebben, dan kunnen ze beter uit elkaar gaan. In de Antilliaanse cultuur is het zo dat als ouders gescheiden zijn, de vader op zijn manier laat zien dat hij er voor de kinderen is. Hij was er dus wel, maar deed niet het verzorgende deel.”

Tags

AS THE WORLD TURNSEDSILIA ROMBLEYLAGO DI BEAUZANGERES

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck