‘Edsilia Rombley nachten wakker van The Passion’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Miljoenen ogen zijn vanavond op Edsilia Rombley gericht. De zangeres speelt Maria in The Passion, en hoewel zij al jaren gewend is voor groot publiek op te treden is deze rol erg speciaal voor haar.

Nummers

,,Het is voor het eerst dat ik bang ben. Ik zing nu nummers die ik niet eerder heb gezongen en die zo ver uit mijn straatje liggen en dat moet dan live, door zo veel mensen bekeken”, bekende ze eerder aan het NU.nl. De afgelopen maanden heeft ze keihard gerepeteerd en geoefend om vanavond een goede Maria neer te zetten. Want helemaal vanzelf ging het deze keer niet. ,,Ik kende misschien maar twee nummers die op de lijst staan.” Aan De Telegraaf vertelt ze het volgende: ,,Zelfs ’s nachts verstuurde ik appjes aan de productie met de vraag of ik een ander liedje kon zingen. Maar ze waren heel streng.” Gelukkig is het uiteindelijk goed gekomen en heeft Esilia de liedjes onder de knie gekregen.

Wat het nog spannender maakt voor Edsilia, is dat zij alles live gaat zingen. Als ze een foutje maakt, horen miljoenen mensen dat. ,,Dat maakt het ook extra spannend. En je weet dat er zo veel mensen kijken”, zegt ze eerder tegen het AD. Aan haar jarenlange ervaring met optreden heeft ze vanavond niet veel, denkt ze:  ,,The Passion is wel anders. Je bent niet zomaar aan het optreden voor publiek dat naar jou komt kijken.”

Edwin Jonkers

Edwin Jonker staat vanavond naast haar op het podium in Dordrecht. Hij speelt Jezus in het Paasspektakel. Onder andere Martijn Krabbé, Porgy Franssen en Klaas van Kruistum vertolken ook een rol.

The Passion staat dit jaar in het teken van thema #jebentnietalleen en is vanavond om 20.30 uur te zien op NPO 1.

Tags

EDSILIA ROMBLEYEDWIN JONKERGELOOFJEZUSMARIAPASENTHE PASSION

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck