Edwin Rutten herdenkt band met Aart Staartjes

Edwin Rutten
Door: DitjesDatjes
12-01-2020

Edwin Rutten heeft zondagavond in RTL Boulevard gereageerd op het overlijden van zijn oud-collega en vriend Aart Staartjes. De acteur overleed zondag op 81-jarige leeftijd aan de gevolgen van een verkeersongeluk. Rutten gedenkt vooral het goede contact dat hij met ‘de oervader van de Nederlandse kindertelevisie’ had.

Brief

,,Ik was bedroefd, veel anders kan ik er niet van zeggen”, begint Rutten zijn memoires aan Staartjes, met wie hij jarenlang samen programma’s maakte. ,,Ik had een brief gemaakt om die naar het ziekenhuis te sturen en die ligt er nog… Verdorie nog aan toe, wat een vogel was dat toch!”

Rutten en Staartjes werkten onder meer jarenlang samen aan De film van Ome Willem. Staartjes bedacht het kinderprogramma en vroeg Rutten omdat hij – naar eigen zeggen – een grillig type wilde hebben. ,,Ik moest daarvoor juist kribbig zijn”, zegt Rutten over zijn rol in de show. “Aart zei: je moet niet te aardig worden.”

Spreken van vriendschap

Wat begon als een samenwerking tussen collega’s werd uiteindelijk iets veel groters. ,,Wij hadden wel een band met elkaar”, zegt Rutten. “Ik vrees dat ik mag spreken van vriendschap. De vreugdevolheid waarmee ik dit alles vertel gaat daarom hand in hand met bedroefdheid.”

 

 

 

Meer DenD