Een appeltje van Dirk

Door: DitjesenDatjes
30-10-2019

Scholieren van basisscholen in de omgeving van een Dirk supermarkt krijgen deze week allemaal een appel en een verantwoord recept van het Voedingscentrum. Met deze gezonde traktatie wil de supermarktketen kenbaar maken dat gezond eten lekker is én vooral niet duur hoeft te zijn. Dit sluit goed aan bij de missie van het Voedingscentrum waarbij het informeren over en het stimuleren van een gezonde en meer duurzame voedselkeuze centraal staat.

Directeur Marcel Huizing licht de actie toe: ”Bij Dirk zetten we ons in om verantwoorde voeding betaalbaar en toegankelijk te maken voor iedereen. We vinden het belangrijk om dichtbij onze grote én kleine klanten te staan. Bij de appel delen we een flyer uit met een leuk recept met appels en een kortingsbon voor de aankoop van een zak appels. Zo kunnen de leerlingen samen met hun ouders een gezond en lekker gerecht met appel bereiden. Hopelijk inspireren we hen op deze manier om vaker iets gezonds te maken.”

De kleine keukenhulp

Ook online deelt de supermarktketen iets uit: 15 exemplaren van het kookboek ‘De Kleine Keukenhulp’ van het Voedingscentrum. Dit kookboek helpt ouders om hun vaardigheden in de keuken stapsgewijs over te dragen aan hun kind. Voor je het weet, heb je een chefkok in huis. Wil je kans maken op een exemplaar? Reageer voor 7 november op de facebookpost door aan te geven wie jouw ‘kleine’ keukenhulp. Vrijdag 8 november maken we de winnaars bekend.

Meer DenD