Een nieuw groen jaar!!!

Bram-Engberts-column
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Allereerst een fantastisch en groen 2020 toegewenst, wat is er weer veel gebeurd afgelopen jaar!
Het is nu de tijd om nieuwe plannen te maken voor in de tuin, alles is in rust. Vaste planten hebben het blad laten afsterven en de meeste bomen en heesters hebben het blad laten vallen om nieuwe knoppen te vormen.

De ideale tijd dus om klusjes te doen in de tuin waar we normaal niet goed bij kunnen, denk aan een erfafscheiding of hekwerk. Ook kunnen we nu gaan nadenken over de herinrichting van een border of ander gedeelte in de tuin.

Als er klussen zijn welke je moeilijk vindt om uit te voeren of waar je echt wat hulp bij nodig heeft, ga dan eens in gesprek met een plaatselijke hovenier. Hoveniers hebben in de winter ook wat meer tijd dan in het voorjaar en je bent klaar zodra de eerste zonnestralen zichtbaar zijn.

Zelf maak ik in januari altijd een plan om de moestuin weer op te gaan bouwen, het bestellen van zaden en maak ik een groeiplan. Ik ben altijd graag buiten aan het werk maar omdat de dagen nog zo kort zijn is dit een ideale bezigheid om s ’avonds te doen op de pc, of ouderwets in een schrift.

Ik ben benieuwd welke plannen je hebt, heel veel succes gewenst.

Bram Engberts
bevlogen hovenier

Tags

BLOEMENGROENGROENE VINGERSPLANTENTUIN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck