Eerder ging ook een andere BV van Sheila de Vries failliet

BV Shiela de Vries failliet
Door: Jos La Grande
09-08-2022

Een van Nederlands grootste couturieres Sheila de Vries is met haar huidige couturebedrijf in grote problemen gekomen door opgelopen schulden aan de Belastingdienst. De Amsterdamse rechtbank heeft inmiddels het failissement uitgesproken. Volgens Sheila de Vries, die vanaf 2003 kleedster was van prinses Beatrix, hebben haar vaste klanten de facturen gewoon betaald.

Sheila de Vries wilde er met de Belastingdienst uitkomen, maar die bleek zoals zo vaak onverbiddelijk. De teleurstelling bij Sheila over het faillissement van Sheila De Vries Original Design B.V is groot. Ze heeft haar hele leven keihard gewerkt, is altijd haar verplichtingen nagekomen en is niet van plan om bij de pakken te gaan neerzitten.

Beatrix

Er was in het verleden meer tegenslag. Quote meldde in 2016 dat een andere BV van Sheila over de kop ging. Het betrof toen Weversvogel BV, dat maar EEN klant had: koningin Beatrix. Toen werd in het faillissementsverslag gemeld dat ‘deze klant een verandering van functie heeft ondergaan, waardoor de bestellingen van Werversvogel in de afgelopen jaren steeds minder werden’. Destijds heeft het bestuur het eigen failissement aangevraagd, aldus het bericht via Quote.

Andere couturiers

Ook andere couturiers van naam en faam hebben het wel eens moeilijk gehad in het verleden. Zo ging glamour-couturier Addy van den Krommenacker failliet in 2019, maar ook hij maakte een doorstart. Ilja Visser ging in 2016 failliet en ook couturier Monique Colignon ging bijna 10 jaar geleden financieel kopje onder, maar maakte een comeback. Haar mondkapjes waren tijdens de coronaperiode razend populair.

Sheila de Vries is altijd een bonk optimisme. Ook nadat een aantal jaren geleden haar grote steun en toeverlaat Tom plotseling uit het leven werd gerukt. Ook nu gaat Sheila niet in een hoekje zitten. Ze hoopt op steun van haar vaste klanten, zegt ze tegen De Telegraaf. ,,Ik laat het er niet bij zitten”, aldus de 73-jarige couturier.

Meer DenD