Eerste aangifte tegen regisseur The Voice of Holland

Door: DitjesDatjes
28-01-2022

Een oud-deelneemster van The Voice of Holland heeft vrijdag aangifte van aanranding gedaan tegen de regisseur van het programma. Dat bevestigt advocaat Sébas Diekstra tegenover het ANP na berichtgeving hierover van het AD. Het is de eerste aangifte tegen de regisseur in de zaak rond seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van het RTL-programma.

In de uitzending van het onlineprogramma BOOS die vorige week donderdag online kwam werd duidelijk dat zich de afgelopen maanden zo’n vijftien mensen hadden gemeld met klachten over de regisseur. De man zou geregeld ongepaste opmerkingen van seksuele aard hebben gemaakt tegen kandidates van de talentenjacht. Ook zou hij zich schuldig hebben gemaakt aan ongewenste handtastelijkheden. De aangifte van vrijdag is niet gedaan is door een van de vrouwen uit de uitzending van BOOS, bevestigt Diekstra.

In de uitzending van BOOS reageert de regisseur schriftelijk via zijn advocaat zich niet te herkennen in de beschuldigingen en deze “ten stelligste” te ontkennen.

Eerder deze week vertelde de regisseur in een interview met het AD “dat hij nooit iets verkeerd gedaan heeft”. De man, die in de krant alleen met zijn voornaam Martijn wordt aangeduid, stelt dat hij “amicaal” is, “maar dat dat nooit een probleem was”.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD