ZIEN: Prins Harry vertelt over ‘grootste angst’ in Oprah-interview

Harry en Meghan
Door: Eva Steins
01-03-2021

De eerste beelden van het langverwachte interview met prins Harry en zijn vrouw Meghan staan online. Televisiezender CBS heeft twee fragmenten online gezet van het interview met Oprah.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Het koninklijke paar gaf een interview aan Oprah Winfrey, dat in zijn volledigheid op 7 maart uitgezonden wordt. Dit wordt gemeld door Deadline. In het interview praten Meghan en Harry over de moeilijke tijd die zij achter de rug hebben.

‘Grootste angst’

In gesprek met Oprah vertelt Harry waarom hij en zijn vrouw Meghan de moeilijke beslissing maakten om het leven als leden van de Britse koninklijke familie achter hen te laten.

,,Mijn grootste angst was dat de geschiedenis zich zou herhalen. Ik ben heel erg opgelucht om hier samen met mijn vrouw te zitten en met jou te spreken Oprah,” aldus Harry, die met Meghan te zien is in hun tuin in Montecito terwijl ze elkaars hand vasthouden. “Ik kan me niet voorstellen hoe dat destijds geweest moet zijn geweest voor mijn moeder, die dit allemaal alleen heeft moeten doorstaan. Wij hebben tenminste elkaar nog, zij was alleen. En voor ons was dit proces al loodzwaar.”

Ook wordt duidelijk dat Meghan en Harry spreken over een incident wat zij bestempelen als ‘niet te overleven’. Waarover dat precies gaat is nog onduidelijk, maar Oprah’s reactie spreekt boekdelen. ,,Dus deze situatie was niet te overleven? Dat klinkt wel alsof er op een gegeven moment een ‘breaking point’ is geweest.”

Meer DenD