Eerste Chinese sci-fi-film succes in bioscoop

PEKING – China’s eerste grote sciencefictionfilm, The Wandering Earth, heeft in minder dan tien dagen tijd 3 miljard yuan (omgerekend zo’n 393 miljoen euro) opgebracht. De blockbuster lijkt hiermee de best scorende film van het land te worden.

De film vertelt over een groep Chinese astronauten die de wereld probeert te redden uit de baan van een onstabiele zon en is gebaseerd op een verhaal van auteur Liu Cixin. The Wandering Earth ging op 5 februari in première, de eerste dag van de Chinese Nieuwjaarsvakantie.

“Het is een genre dat de meeste Chinezen nog nooit gezien hebben, en het heeft mensen echt geraakt”, aldus Wu Jian, filmanalist van Alibaba Pictures. Momenteel staat Wolf Warrior 2 nog bovenaan als film die met een verdienste van 5,7 miljard yuan het meeste geld in het laatje bracht. Maar afgaande op de kaartverkoop wordt verwacht dat The Wandering Earth daar wel overheen komt.

De bioscoopomzet in China steeg vorig jaar met 9 procent langzamer dan het jaar ervoor. Dit omdat de regering hard optrad tegen belastingontduiking in de filmindustrie en de regels betreft de inhoud van films aanscherpte.

 

BuzzE