Eerste digitale optreden voor prinses Beatrix

Door: DitjesDatjes
01-03-2021

Prinses Beatrix legt later deze maand haar eerste digitale ‘bezoek’ af sinds het begin van de coronacrisis. Op 17 maart is ze samen met prinses Mabel virtueel aanwezig bij de uitreiking van Prins Friso Ingenieursprijs. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst maandag bekendgemaakt.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De prijsuitreiking was vorig jaar de laatste keer dat Beatrix in het openbaar optrad voor het begin van de crisis. Toen afgelopen zomer de maatregelen minder streng werden, liet de prinses zich weer zien, maar het aantal optredens bleef beperkt. Anders dan koning Willem-Alexander en koningin Máxima werden bijvoorbeeld geen digitale gesprekken gevoerd.

Wel liet Beatrix zich eerder al op Koningsdag via een videoverbinding zien. Ze deed toen vanuit kasteel Drakensteyn online mee aan de nationale toost ter ere van de 53e verjaardag van haar zoon koning Willem-Alexander.

De Prins Friso Ingenieursprijs wordt dit jaar voor de zevende keer uitgereikt. Ingenieurs die zich onderscheiden in expertise, innoverend vermogen, maatschappelijke impact en ondernemerschap komen in aanmerking.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD