Eerste getuige erkent media te hebben ingezet om Trump te helpen

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) – De eerste getuige in de strafzaak tegen Donald Trump heeft de jury in New York verteld over een bijeenkomst in 2015 waarop werd gevraagd of hij de campagne van Trump kon helpen. Deze David Pecker, oud-topman van mediabedrijf American Media, stelde volgens Amerikaanse media dat hij destijds aanbood de “ogen en oren” te zijn van Trump en diens medestanders.

Aanklagers spreken over de samenzwering in de Trump Tower. Ze stellen dat het de bedoeling was om schadelijke verhalen over Trump uit de publiciteit te houden in aanloop naar de presidentsverkiezingen. Bij de bijeenkomst in 2015 waren naast Pecker en Trump ook Michael Cohen aanwezig, de toenmalige advocaat en fixer van de latere president.

Pecker getuigde dat hij de vraag kreeg wat hij en zijn bladen konden betekenen voor de campagne van Trump. “Ik zei dat ik positieve artikelen zou publiceren over meneer Trump en negatieve artikelen over zijn rivalen”, blikte de voormalige topman terug. Aanklagers zeggen dat schadelijke verhalen over Trump zijn onderdrukt door media de rechten te laten kopen en de verhalen vervolgens niet te publiceren.

Zo zou 150.000 dollar zijn betaald aan voormalig Playboy-model Karen McDougal, die een affaire met Trump zou hebben gehad. Een voormalige portier van Trump Tower ontving 30.000 dollar. De zaak draait vooral om de vraag of Trump verantwoordelijk is voor gesjoemel met zakelijke documenten om te verhullen dat via zijn fixer Cohen ook 130.000 dollar is betaald aan Stormy Daniels. Zij is een pornoster die claimt een affaire met hem gehad te hebben.

 

ANP

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck