Eerste kookschrift van vrolijkste tv-kok Sharon de Miranda  

Door: DitjesenDatjes
21-04-2018

 Met speelse humor geschreven, bijna 50 nieuwe Sharon-gerechten, en talloze weetjes, tips en trucs voor in de keuken Waar je ook geboren bent, of je jong bent of oud: iedereen kan koken.  

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Voor Sharon de Miranda, de vrolijkste tv-kok van Nederland, is koken haar lust en haar leven. In de eerste week van mei verschijnt haar allereerste kookschrift met de titel Iedereen kan Koken. Nederland kent Sharon van het populaire tv-programma Binnenste Buiten, ze is kok van Tante Truus in Almere, waar ze dag in dag uit met mensen met een beperking werkt en u kent haar als kok van Ditjes & Datjes.

Haar persoonlijke kookschrift, vlot geschreven en uitbundig geïllustreerd, is geïnspireerd door 12 bijzondere mensen uit haar dagelijkse die de kookpassie van de tv-kok delen.

 Sharon is je kookvriendin die je helpt met lekker koken. Daarom is Iedereen kan Koken onmisbaar in uw keuken. 

 


Het kookschrift Iedereen kan Koken is bepaald geen klassiek kookboek. Het is een eigentijdse, vrolijke hulp in je keuken. Vanaf pagina 1 tot en met de laatste pagina word je blijmoedig van de aanpak van Sharon.  

Wie Iedereen kan Koken leest, raakt meteen bevangen door de kookpassie van Sharon de Miranda. Als dochter van een Nederlandse moeder, een Surinaamse vader en een Indische oma maakt Sharon volgens eigen zeggen de lekkerste wereldstamppot. In Iedereen kan Koken laat Sharon zien hoe veelzijdig ze is. 

,,Ik ben niet van de fijne mousse en de ingewikkelde schuimpjes. Voor mij draait het meer om het samen doen. Koken is samen, koken is gezellig en koken moet vooral lekker zijn. Ik kook het liefst met iedereen die mijn passie deelt. Met jonge of oudere mensen, familie en vrienden. Of met mensen met een beperking met wie ik al jaren bij restaurant Tante Truus in Almere werk. Je komt ze daarom ook allemaal tegen in mijn eerste kookschrift.” 

,,Ik begon al op mijn 13e met mijn koksopleiding. School? Ik vond er niets aan. Aardrijkskunde, biologie, rekenen… Ik wilde geen dokter of leraar worden. Ik had maar één droom: kok worden. JA, KOK. Mijn moeder begreep dat. Ze liet me meteen van de MAVO naar de koksschool gaan. Van mijn obsessie heb ik mijn beroep gemaakt.” 

,,Het is ook mijn enige gave, vind ik. Als ik bijvoorbeeld een vis bij de visboer zie liggen dan spelen er misschien wel acht verschillende recepten door mijn hoofd. Als ik een gerecht proef, dwalen mijn gedachten meteen af naar: hoe kan ik zoiets nog anders klaarmaken?!” 

,,Standaard kook ik Iedereen kan Koken voor vier personen. Dat is wel zo gemakkelijk. Want het moet genoeg zijn zodat je wel twee keer kunt opscheppen… Als er iemand langs komt, wil ik altijd meer dan voldoende in huis hebben.” 

Het eerste kookschrift smaakt nu naar meer naar meer. Sharon wacht de reacties met spanning af. Haar moeder was ontroerd toen ze het kookschrift voor het eerst zag. Ze wil vooral haar fans enthousiasmeren. 

,,Ga vooral lekker aan de slag met Iedereen kan Koken en vergeet niet: mijn recepten vormen slechts de basis. Je kunt en mag er altijd van afwijken! “ 

 

 


 

Sharon helpt haar vele ‘keukenvrienden’, geïnspireerd door twaalf bijzondere mensen, onder wie haar oma, de Surinaamse buurvrouw Aghata, haar nichtje patissier Robin en de Marokkaanse Nadia die de beste couscous maakt, met smakelijke en gemakkelijk te maken gerechten. 

 Met dit eerste kookschrift bewijst Sharon de Miranda dat echt IEDEREEN KAN KOKEN.  

Onmisbaar in elke keuken! 

 Bij Dirk voor Dirkprijs! 

Voor meer info: 

www.iedereenkankoken.nl 

Meer DenD