Eerste Molactie van altijd positieve en eerlijke Nathan Rutjes?

Eerste Mol Actie
Door: DitjesDatjes
27-11-2019

Voormalig profvoetballer Nathan Rutjes doet mee aan Wie is de mol?. NPO Radio 2 had een mysterieus kistje gekregen met daarin de naam van een deelnemer, en maakte in de uitzending van Gijs Staverman woensdagmiddag bekend dat het om de immer goedgemutste en eerlijke Rutjes gaat.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

,,Ik ben het: je grote vriend Nathan!” Rutjes had in een eerdere uitzending van Staverman glashard ontkend dat hij mee zou doen. ,,Sorry keer duizend. Geloof me, het heeft me echt pijn gedaan”, lachte Nathan uitbundig. ,,Ik kon destijds niet anders dan ontkennen.”

Geslaagde Molactie?

Het zou zo maar een eerste geslaagde Molactie van de oud-voetballer kunnen zijn. In het eerdere radiofragment bestempelde Staverman de oud-voetballer al als een potentieel ‘fantastische Mol’. ,,Daar ben ik het nog steeds mee eens”, stelde de radiodiskjockey woensdagmiddag.

‘Molloten’ zijn minder overtuigd van de Mol-kwaliteiten van Rutjes. Vorig seizoen liet de voetballer namelijk de kampioenswedstrijd van zijn laatste club Groene Ster schieten, schrijft Voetbal International. Vanwege zogenaamde ‘KNVB-verplichtingen in Azië’. De alarmbellen gingen toen onder de ‘molloten’ meteen rinkelen. Nu blijkt dat zij het bij het rechte eind hadden.

De inmiddels gestopte voetballer is nu werkzaam bij Sparta Rotterdam, waar hij de jeugd traint. Zijn club reageerde op ludieke wijze op het nieuws dat Rutjes deelneemt aan Wie is de Mol?.

(tekst gaat door onder video)

Rutjes is overigens niet de eerste deelnemer met een voetbalachtergrond die meedoet aan het bekende tv-programma. Oud-scheidsrechter Dick Jol deed mee in het zesde seizoen, maar was niet ‘de Mol’. Ook tv-presentator en sportjournalist Toine van Peperstraten was ooit te zien in het programma.

Meer DenD