Eerste nachttrein Arriva van Groningen naar Schiphol vertrokken

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

N i e u w bericht, meer informatie in hele bericht

GRONINGEN (ANP) – De eerste nachttrein van Arriva is in de nacht van vrijdag op zaterdag stipt om 01.48 uur vanuit Groningen vertrokken naar Schiphol. Naar schatting 65 passagiers waren kort daarvoor ingestapt, samen met artiesten en bandjes die voor het nodige vertier onderweg zorgen.

Op het perron waren ook actievoerdende machinisten aanwezig die klagen over te hoge werkdruk en te lage salarissen. De afgelopen dagen lag het streekvervoer grotendeels plat vanwege een staking van vakbond FNV en reden naast de bussen ook de treinen van Arriva niet. De acties werden gehouden wegens stukgelopen cao-onderhandelingen.

Het is de bedoeling dat de nachttrein van Arriva voortaan iedere week op dit tijdstip gaat rijden. Een enkele reis kost, ongeacht waar je instapt, tien euro. De trein maakt tussenstops in Assen, Zwolle, Lelystad, Almere en Amsterdam-Zuid en komt om 03.50 uur aan op Schiphol.

Sinds vorig jaar maakt Europese wetgeving het mogelijk voor vervoerders om verbindingen voor eigen risico en zonder overheidsconcessie aan te bieden. Arriva is de eerste vervoerder in Nederland die van de wetgeving gebruik maakt.

Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) liet in september 2021 weten geen bezwaren te zien tegen nachttreinen van Arriva van Maastricht en Groningen naar de Randstad. De nachttreinen vanuit Limburg zijn december vorig jaar al gaan rijden.

 

ANP

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck