Eerste vrouwelijke arbiter bij de Eredivisie

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Kees van der Made

Een primeur voor de Eredivisie. Aanstaande zondag staat Franca Overtoom als eerste vrouwelijke assistent-scheidsrechter op het veld bij  de Go Ahead Eagles tegen FC Groningen.

Franca Overtoom mag zich in de Eredivisie bij de wedstrijd tussen Go Ahead Eagles tegen FC Groningen als eerste vrouwelijke assistent-scheidsrechter melden. De wedstrijd heeft aanstaande zondag vanaf 12.15 uur plaats. De trotse Overtoom meldt aan de KNVB: ,,Ik heb er hard voor gewerkt en goede prestaties geleverd. Dan is dit een mooie beloning.” Ze ziet deze wedstrijd overigens gewoon als iedere andere: ,,Mijn taak is niet anders dan anders, behalve dat ik nog niet vaak als assistent-scheidsrechter met een VAR heb gewerkt. Ik sta op dit podium vanwege mijn goede prestaties, dus ik vertrouw er op dat het goed gaat.”

Voor de winterstop

Ze had zichzelf wel als doel gesteld om voor de winterstop bij de Eredivisie te mogen aantreden, maar door een positieve coronatest, een gestaakte wedstrijd en een periode in het buitenland vanwege haar werk bij de marine werd het spannend. Bij de marine is ze actief als tandarts. Op Instagram plaatste de arbiter een trots bericht met de definitie van uniek. Scheidsrechter Shona Shukrula gaf daarop de reactie ‘ZO TROTS!’. Ze gaat de wedstrijd van zondag wel zonder publiek afwerken.

FIFA-badge

Overtoom is begin 2019 al door de FIFA bekroond met een FIFA-badge. Dat betreft een internationaal teken van erkenning en waardering voor scheidsrechters. In dat jaar ontvingen ook bekende scheidsrechters Björn Kuipers en Danny Makkelie een badge. Tot nu toe is Overtoom actief geweest in de Eerste Divisie en de Keuken Kampioen Divisie. Haar zus is actief bij de interlands in het vrouwenvoetbal.

Tags

arbiterassistentscheidsrechterBjörn KuipersDanny MakkelieEerste DivisieeredivisieFC GroningenFIFAFIFA-badgeFranca Overtoom

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie