Eigen Huis & Tuin keert in dagelijkse vorm terug op RTL

Door: DitjesDatjes
10-08-2020

Eigen Huis & Tuin keert vanaf eind augustus in een dagelijkse vorm terug op RTL 4. Het programma is daarmee de vervanger van 5 Uur Live en gaat de rechtstreekse concurrentie aan met de nieuwe 5 Uur Show van SBS6. Dat heeft RTL maandag bekendgemaakt.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven wordt gepresenteerd vanuit een boerderij in De Bilt door Froukje de Both. Zij wordt ondersteund door kok Hugo Kennis en een team van experts onder wie tuinman Tom Groot.

“Ik ben blij dat we ons sterke merk Eigen Huis en Tuin in een nieuwe dagelijkse versie kunnen terugbrengen bij RTL 4”, zegt RTL-directeur Peter van der Vorst. Hij noemt de show “een inspirerende en lekkere start van de vooravond”. “Het programma sluit perfect aan op de behoefte van onze kijkers: praktische tips op het gebied van wonen, lifestyle, tuinieren en koken waarmee je zelf direct aan de slag kunt om op die manier je leven leuker én gezonder te maken.”

Bezuinigen

Froukje vindt het “ongelofelijk leuk” dat zij gevraagd is voor Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven. “Het is een format dat heel goed bij me past”, zegt de presentatrice. “Ik heb al jaren een grote affiniteit met interieur/wonen en ik ben altijd op zoek naar inspiratie met betrekking tot alles wat te maken heeft met ‘lekker leven’ in en om het huis. Nu kan ik deze inspiratie dagelijks opdoen en delen! Ik kan dan ook niet wachten om, samen met een geweldig team, aan de slag te gaan.”

Begin juni werd het originele Eigen Huis & Tuin na een reeks van 27 jaar voor het laatst uitgezonden. RTL moest bezuinigen en besloot het woon- en klusprogramma uit de programmering te schrappen.

In april werd bekend dat de stekker uit het RTL-programma 5 Uur Live zou gaan. Aanleiding was het vertrek van sponsor Goede Doelen Loterijen. Die gaat met SBS6 de 5 Uur Show nieuw leven inblazen.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD