Eigenaar put Julen: ‘Nooit gedacht dat er een kind in past’

Door: Tanja Brouwer
06-02-2019

Twee weken geleden werd het tweejarige Spaanse jongetje Julen na dertien dagen gevonden in een honderd meter diepe put. Op 13 januari viel hij in het gat, dat maar een diameter heeft van 25 centimeter.  De eigenaar van het land waar de put in is geslagen is enorm aangeslagen door het verschrikkelijke ongeluk.

Vergeef

,,Ik zei dat ze op de put moesten letten omdat ze er met hun voet in zouden kunnen blijven steken. Ik heb nooit gedacht dat er een kind in zou passen. Ik heb een tweejarige dochter die met Julen speelde. Dit had haar ook kunnen overkomen. Ik vergeef mezelf nooit dat ik dat gevaar niet heb gezien”, zegt David Serrano, de eigenaar van de put tegen de Spaanse media.

De man benadrukt dat hij echt de put heeft afgedekt met twee zware betonblokken. Zijn advocaten lieten zien dat de stenen makkelijk te verplaatsen zijn, en dat Julen er misschien zo doorheen is geglipt. Volgens de advocaten is Serrano niet verantwoordelijk voor het ongeval, en is er dus geen sprake van dood door schuld.

De dood van Julen is voor zijn ouders het tweede drama in korte tijd. Eerder overleed zijn oudere broer op driejarige leeftijd aan een hartstilstand.

 

Meer DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen