Eilish en Springsteen kanshebbers bij testevent BRIT Awards

Door: DitjesDatjes
11-05-2021

Billie Eilish, Taylor Swift, Bruce Springsteen, The Weeknd en Dua Lipa zijn dit jaar de grote kanshebbers bij de BRIT Awards. De belangrijkste Britse muziekprijzen worden dinsdag uitgereikt in Londen. Onder anderen Coldplay, Dua Lipa, The Weeknd en Olivia Rodrigo treden op tijdens het evenement. De show begint om 21.00 uur Nederlandse tijd.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De uitreiking is een testevenement van de Britse overheid. Daarbij wordt publiek uitgenodigd en wordt onderzocht hoe evenementen op een veilige manier georganiseerd kunnen worden tijdens de coronacrisis. Er zijn zo’n 4000 mensen aanwezig. Die hoeven geen afstand te houden of een mondkapje te dragen, maar moeten wel een negatieve coronatest met zich meebrengen. De awardshow is normaliter in februari, maar werd vanwege de coronamaatregelen uitgesteld.

Maandag werd bekend dat Taylor Swift de BRITs Global Icon Award in ontvangst mag nemen voor haar invloed op de muziekindustrie. Het is de eerste keer dat een vrouw de prijs wint. Artiesten als Elton John, David Bowie en Robbie Williams gingen haar voor.

Ook voor Springsteen is het dit jaar een bijzondere editie. De Amerikaanse zanger sleept zijn tiende nominatie voor International Best Male in de wacht. Hij won de prijs één keer, in 1986.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD