Einde carrière Linda? Kijkcijfers nog nooit zo laag

Linda's rol is uitgespeeld op tv
Door: Charlotte Wijnen
05-08-2022

Linda de Mol was gisteren weer voor het eerst op televisie te zien. Haar vierdelige dramaserie Diepe Gronden werd uitgezonden, maar zorgde voor de laagste kijkcijfers ooit. Is er een einde gekomen aan de tv-carrière van Linda?

Na de rel rondom The Voice, waarbij haar ex Jeroen Rietbergen is betrokken, verstopte Linda zich voor lange tijd in haar Gooische villa. Ze legde haar televisiewerkzaamheden neer en verdween uit de schijnwerpers.

‘Zo laag heeft Linda nog nooit gescoord’

Maar een aantal maanden geleden werd bekend dat Linda in september terugkeert als presentatrice van Miljoenenjacht. Gisteren kregen we al een voorproefje te zien: op SBS 6 konden we kijken naar Diepe Gronden, de vierdelige dramaserie van Linda.

Linda kon echter maar rekenen op 87.000 kijkers. ,,Zo laag heeft Linda in haar hele carrière nog nooit gescoord denk ik”, schrijft Tina Nijkamp op Instagram. ,,En denk SBS 6 ook niet primetime. Ook in doelgroep 20-54 jaar een marktaandeel van 2.5 procent. Ongelofelijk.”

‘Hele erge misser’

Nijkamp noemt het uitzenden van de serie een ‘hele erge misser’. ,,Wat een bizar plan ook om deze serie te gaan herhalen. Een drama serie met een doorlopend verhaal herhalen heeft in de afgelopen 25 jaar nog nooit goed gescoord”, stelt ze.

Imagoschade

Eén ding is in ieder geval zeker: Linda heeft last van enorme imagoschade. Zeker nu het gerucht gaat dat ze weer samen is met Jeroen Rietbergen. Yvonne Coldeweijer meldde onlangs dat ze uit een ‘zeer betrouwbare bron’ heeft vernomen dat Linda en Jeroen weer samen zijn.

Hoewel het gerucht over een verzoening met Jeroen door de manager van Linda werd ontkend, zit Nederland kennelijk nog niet te wachten op Linda. Het is dan ook nog maar de vraag of ze met Miljoenenjacht wel weer kan rekenen op hoge kijkcijfers.

Meer DenD