Einde carrière Sonja Bakker: ‘Dit was de nekslag’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lola van Leeuwen

Sonja Bakker (46) geeft toe plagiaat gepleegd te hebben met recepten van bekende food-bloggers en de Allerhande voor haar kookboeken. Dieetgoeroe laat aan RTL Boulevard weten uitgeput en emotioneel te zijn en behoefte heeft aan rust…

,,Het laatste anderhalf jaar heb ik veel tegenslagen gehad en dit is de nekslag”, vertelt Sonja. RTL Boulevard onthult dat Sonja niet alleen recepten van food-bloggers heeft gestolen voor haar social media kanalen, maar ook recepten van vele anderen heeft gebruikt voor haar eigen kookboeken.

‘Geïnspireerd’

Sonja zou heel veel ‘inspiratie’ hebben opgedaan uit Albert Heijn’s Allerhande. In haar boek ‘La bella Italia 2’ schotelt ze ‘Stoofvlees op z’n Italiaans’ voor. Ditzelfde recept stond al in 2014 in Allerhande in 2014 genaamd ‘Italiaans stoofvlees’. Niet alleen het recept is hetzelfde, maar vooral ook het tekstgebruik stemt overeen. 

In Sonja’s andere kookboek ‘Streetfood’ zijn zo’n zeven recepten die vrijwel identiek zijn aan die van Allerhande. Ook is de tekst hiervan geheel gekopieerd en geplakt. Ook leukerecepten.nl en brendakookt.nl waren een ‘grote inspiratie’ voor Bakker en zijn recepten inclusief teksten compleet overgenomen voor hetzelfde boek.

‘Het lek boven hebben’

,,Na het nemen van de nodige maatregelen was ik ervan overtuigd dat ik daarmee het lek boven had”, biecht Sonja op aan RTL Boulevard. ,,Alles wees erop dat het bij recepten op Instagram was gebleven”, wat niet zo blijkt te zijn.

Punt.

Het lijkt Sonja iets te heet onder de voeten te worden en zet een punt achter haar carrière. De opschudding van de afgelopen tijd is haar nu te veel geworden, vertelt Sonja verder. Ze stopt daarom voor onbepaalde tijd met haar schrijfwerk en ook het nieuwe kookboek zal voorlopig niet verschijnen. ,,Ik ben er momenteel erg van slag van en voel me 100 procent verantwoordelijk voor wat er gebeurd is. Het laatste anderhalf jaar heb ik veel tegenslagen gehad en dit is de nekslag. De komende periode heb ik behoefte aan rust”, aldus de receptenrover.

Tags

EINDE CARRIEREETENPLAGIAATRECEPTENSONJA BAKKER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck