Eindelijk goed nieuws voor familie Bauer: ‘Geen kwaadaardige cellen meer’

Goed nieuws voor Frans
Door: Charlotte Wijnen
10-08-2022

Het is een zware periode voor de familie Bauer. Mariska werd begin dit jaar getroffen door een herseninfarct en Dorus, de broer van Frans, kreeg eerder dit jaar de diagnose blaaskanker. Maar gelukkig is er eindelijk goed nieuws te melden.

Nadat Mariska begin dit jaar werd getroffen door een herseninfarct, gaat het gelukkig steeds een beetje beter. De verwachting is dat ze volledig gaat herstellen. Maar dat is niet de enige zorg die de familie Bauer met zich meedraagt. Dorus, de broer van Frans, blijkt te lijden aan blaaskanker.

Innige band

Frans en Dorus hebben een innige band met elkaar. ,,Het zijn emotionele gesprekken die ik met Dorus voer”, zei Frans eerder in weekblad Privé. ,,Je verwacht het ook niet, het komt ineens op je pad. Terwijl je nog midden in het proces zit van Mariska, en we moeten afwachten hoe het leven na dat infarct eruit gaat zien, gebeurt dit. Opnieuw staat de wereld even stil.”

LEES OOK:

Na herseninfarct Mariska: weer enorme dreun voor Frans Bauer

‘Ik voel me goed en wandel veel’

Gelukkig is de tumor van Dorus inmiddels succesvol verwijderd. ,,Naast de tumor zijn er ook 23 lymfeklieren weggehaald, om te kijken of daar nog iets in zat, maar dat was gelukkig niet het geval”, vertelt Dorus in weekblad Story. ,,Er zijn geen kwaadaardige cellen meer, ik voel me goed en wandel veel.”

Hoewel de artsen Dorus niet de zekerheid kunnen geven dat het niet terugkomt, zijn de vooruitzichten positief. ,,Tot op heden ziet het er goed uit”, laat hij weten. Wel staat hij nog onder controle. ,,Vorige maand heb ik een bloedonderzoek gehad, en volgende week staat er een scan gepland.”

Omdat Dorus zich goed voelt, kan hij zijn werk weer volledig oppakken. ,,Ik heb vanaf eind mei de werkzaamheden in mijn auto-importeerbedrijf volledig hervat. Het is fijn om weer aan het werk te zijn.”

Meer DenD