Eindhoven gastheer NOC*NSF Nationale Sportweek

Door:
23-06-2020

Eindhoven is dit jaar en volgend jaar gastheer van de NOC*NSF Nationale Sportweek. Het doel van de sportweek is om mensen te enthousiasmeren en stimuleren om te gaan bewegen. De landelijke campagne staat dit jaar, net als vorig jaar, in het teken van ‘sport doet iets met je’.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Wij zien de gemeente Eindhoven al jarenlang als één de grootste fans van sport in de breedste zin van het woord. Veel aandacht voor sport en bewegen, mooie evenementen, innovatief in sportlabs en ook in de nieuwe Urbansports, maar ook wereldberoemd door haar investeringen in de zwemsport. Dit doen zij hand in hand met heel veel sportclubs, bekende sporters en een historisch sterk vrijwilligersbestand”, aldus Richard Kaper, manager Sportparticipatie bij NOC*NSF.

“Juist nu in de afgelopen tijd is gebleken hoe onmisbaar sport is voor onze gezondheid en weerbaarheid is een krachtige sportinfrastructuur in Eindhoven cruciaal, vooral voor de groep inwoners waarvoor sport en bewegen nog niet zo vanzelfsprekend is door verschillende omstandigheden.”

De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF met als doel om sport te promoten en mensen te inspireren te gaan bewegen. In heel Nederland kunnen dorpen en steden deelnemen aan deze week en hun eigen sportieve activiteiten organiseren of programma samenstellen. Alle sportactiviteiten passen binnen de gestelde coronamaatregelen van het RIVM.

De Nationale Sportweek vindt plaats van vrijdag 18 september tot zondag 27 september.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD