Elizabeth dankbaar voor uitvinding van insuline

Door: Ditjes en Datjes
11-01-2022

Koningin Elizabeth staat dinsdag stil bij het feit dat honderd jaar geleden in het Verenigd Koninkrijk de eerste insuline-injectie werd gegeven. De Queen laat via sociale media weten dankbaar te zijn voor de ontdekking van het medicijn en hoopt dat onderzoekers succesvol blijven werken aan het middel tegen diabetes.

Op 11 januari 1922 kreeg de 14-jarige Leonard Thompson als eerste persoon een levensreddende insuline-injectie. De jongen leed aan diabetes type 1. Elizabeth refereert er dinsdag in haar woorden aan: “Op de honderdste verjaardag van de eerste succesvolle insulinebehandeling, stuur ik mijn beste wensen aan iedereen die leeft met en lijdt aan diabetes.”

De Queen spreekt daarnaast haar waardering uit voor het “harde werk en de toewijding van de wetenschappelijke-, medische- en onderzoekgemeenschappen die onvermoeibaar hun onderzoek naar de ziekte blijven voortzetten”.

Elizabeth is sinds 1952 beschermvrouwe van Diabetes UK, de Britse liefdadigheidsinstelling voor mensen die leven met diabetes. In 2015 hield ze een receptie op St. James’s Palace ter ere van de tachtigste verjaardag van de organisatie. Voor alle betrokkenen heeft ze nog een speciale boodschap. “Als beschermvrouwe van Diabetes UK groet ik alle medewerkers en vrijwilligers en hoop ik dat de ontdekkingen die nog gedaan worden, u dichter bij het bereiken van uw visie brengen: een wereld waar diabetes geen kwaad kan.”

 

BUZZR

 

 

Meer DenD