Elizabeth en Philip wonen gescheiden

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Eind november zijn koningin Elizabeth en haar man prins Philip 71 jaar getrouwd. Hoewel de twee nog steeds erg van elkaar houden, wonen de 92-jarige Koningin en haar 97-jarige man niet meer samen. Dat schrijft Privé. Ze zouden elkaar enkel nog in het weekend zien.

Artritis

Terwijl Elizabeth op haar hoge leeftijd nog gewoon haar taken als Koningin uitvoert, en niet aan met pensioen gaan moet denken, gunt ze haar man dat wel. Philip woont naar verluidt al ruim een jaar niet meer samen met zijn vrouw. In plaats van in Windsor Castle te wonen, verblijft hij in Wood Farm. Dat huis is helemaal aangepast, zodat Philip daar zelfstandig kan wonen. Door artritis en de heftige pijn die hij daardoor heeft, is traplopen onmogelijk geworden, dus alles is gelijkvloers. Een huishoudster, kok en twee bediendes maken Philip het leven zo aangenaam mogelijk.
Zijn taken als prins en man van de Koningin heeft hij op 2 augustus neergelegd. Hij zal niet meer bij officiële gelegenheden aanwezig zijn.

Helikopter

Zijn vrouw gaat stug door, maar ook zij heeft haar ritme aangepast. Zo slaapt ze sowieso één dag in de week uit, terwijl ze voorheen iedere ochtend om acht uur aan het ontbijt zat. Ook gunt ze zichzelf een vrije weekenddag, waarop ze vaak naar Philip gaat. Zijn huis staat 200 kilometer verderop, en hoewel het goed te rijden is met de auto stapt de Koningin liever in de helikopter.

 

Tags

ELIZABETHGETROUWDKONINGINPHILIPPRINSUIT ELKAARWINDSOR CASTLE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck