Elizabeth snijdt G7-taart aan met zwaard

Door: DitjesDatjes
12-06-2021

Koningin Elizabeth heeft vrijdag tijdens bijeenkomsten rond de G7-top laten zien dat ze nog niets van haar humor heeft verloren. Zo zorgde de 95-jarige vorstin voor een lach bij het officiële fotomoment en maakte ze later goede sier door een taart aan te snijden met een zwaard.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Tijdens de lunch in Eden Project in Cornwall kreeg Elizabeth de taart aangeboden. De koningin stond erop om deze ceremonieel aan te snijden met het zwaard van de Lord-Lieutenant van Cornwall. Een assistent spoedde zich vervolgens naar de vorstin om te melden dat er ook een mes beschikbaar is. “Ik weet dat die er is, maar dit is ongebruikelijker”, zei Elizabeth, waarop Camilla, de hertogin van Cornwall, en Catherine, de hertogin van Cambridge in lachen uitbarstten.

Elizabeth gebruikte daarna alsnog het mes om een tweede stuk aan te snijden. “Dat ziet er goed uit”, was haar commentaar vervolgens.

Eerder, tijdens het officiële fotomoment met de G7-leiders, toonde Elizabeth ook al haar droge humor. “Moeten we kijken alsof we het naar onze zin hebben?”, merkte ze op toen ze met hen poseerde. Onder anderen Joe Biden, Angela Merkel en Emmanuel Macron konden er hartelijk om lachen.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD