Ellemieke’s drama: ,,Ineens zit je in een horrorfilm”

679

Na een ellendige periode besloot Ellemieke Vermolen dit jaar af te sluiten door openlijk over het drama te praten waar ze afgelopen jaar plots inzat. ,,Ineens zit je in een horrorfilm waarvan je denkt, wat is hiervan in godsnaam het einde?”

Noodlot

Afgelopen jaar zou het gezin uitgebreid worden, Noah (8) en Zenna (7) hadden zich enorm verheugd op de komst van hun broertje. Maar het noodlot sloeg toe en Josha overleed vlak voordat hij geboren zou worden in de buik van Ellemieke. Zijn navelstreng was rond de nek gaan zitten.

,,Ik ben eraan toe dit verhaal te vertellen maar ik heb zo’n ontzettend verdriet gehad,” vertelt ze in Wendy. ,,Soms heb ik dagen dat ik denk: het is oké. Maar ineens overvalt het met dan weer.”

Hartslag

,,We zagen het niet aankomen. Negen maanden ging alles goed. De verloskundige zei bij de laatste controle:,Niks aan de hand, de volgende keer als je komt gaan we het halen.’ De volgende dag, op controle, konden ze zijn hartslag niet meer vinden. Binnen 48 uur is het gebeurd.”

Ellemieke is blij en dankbaar dat ze ondanks al het verdriet toch een natuurlijke bevalling heeft gedaan. ,,In het ziekenhuis heb ik hem nog enkele dagen bij me gehad, ik heb hem gewiegd, geknuffeld.”

IJsje in de hemel

Het meest aangrijpende voor Ellemieke waren de emoties en reacties van haar kinderen. ,,Het ergste vond ik het voor Noah en Zenna, dat ik hen niet het broertje heb kunnen geven waar ze zo naar verlangden.” Soms reageren ze boos op andere baby’s of zeggen ze pijnlijk, eerlijke dingen. ,,Ze hadden een tekening gemaakt voor hun broertje en er centjes uit hun spaarpot op geplakt. Ik vroeg: ‘Waarom die centjes?’ ‘Dan kan hij een ijsje in de hemel kopen.'”

Onbreekbare band

In het interview vertelt Vermolen ook dat ze er met behulp van EMDR-therapie een plekje heeft weten te geven. En dat haar echtgenoot Sergio Herman het totaal anders verwerkt heeft maar dat ze er samen veel over gepraat hebben. ,,Wij hadden al een goede band, maar die is nu onbreekbaar.”