Ellen DeGeneres biedt excuses aan in show

Door: DitjesDatjes
21-09-2020

Presentatrice Ellen DeGeneres heeft maandag haar excuses aangeboden voor de negatieve sfeer op de werkvloer waar de afgelopen maanden veel over bericht werd. Ook zegt ze verantwoordelijkheid te nemen voor wat er in haar show gebeurt.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De presentatrice deed dat in een video die op YouTube verscheen en later ook in haar show wordt vertoond. “Zoals je misschien hebt gehoord, waren er deze zomer beschuldigingen van een negatieve werkomgeving rondom onze show. Ik ben erachter gekomen dat hier dingen zijn gebeurd die nooit hadden mogen gebeuren”, aldus Ellen.

Het is de eerste keer dat Ellen DeGeneres reageert op het onderzoek dat BuzzFeed naar buiten bracht. Daaruit kwam naar voren dat veel werknemers seksueel wangedrag en intimidatie op de werkvloer hebben ervaren. Meerdere (oud-)werknemers en gasten van de show deden daar later hun verhaal over.

“Ik neem het heel serieus en ik wil mijn excuses aanbieden aan iedereen die hieronder geleden heeft”, vervolgt Ellen. “Ik weet dat ik in mijn positie veel macht en privilege heb en ik realiseer me dat daar een verantwoordelijkheid bij komt kijken. Ik neem de verantwoordelijkheid voor wat er in mijn show gebeurt.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD