Ellen ten Damme overspoeld met haatreacties na beschuldiging Ali B

Ellen ten Damme overspoeld met haat
Door: Charlotte Wijnen
26-04-2022

Nadat Ellen ten Damme stelde dat Ali B zich seksueel grensoverschrijdend heeft gedragen, kreeg ze niet alleen steunbetuigingen. Op haar Instagram zijn honderden haatreacties te lezen. ,,Vuile leugenaar”, zo luidt het in de reacties.

Ellen ten Damme vertelde vrijdag in ‘De Geknipte Gast’ dat ze een ‘soortgelijke ervaring heeft gehad’ als de vrouwen van The Voice. Ze noemde geen naam, maar volgens het AD had ze het over Ali B en heeft ze een verklaring afgelegd bij de politie.

‘Onschuldige flirt’

Het betreft een voorval van acht jaar geleden bij de opnames van het programma ‘Ali B en de Muziekkaravaan’. Maar volgens Ali is er niets waar van de beschuldigingen. ,,Wat een vrolijke onschuldige flirt was, wordt nu acht jaar later lelijk gemaakt en verdraaid”, reageerde de rapper in een statement op Instagram.

Hoewel Ellen kan rekenen op steunbetuigingen van onder anderen Anouk, krijgt ze enorm veel haat over zich heen. Johan Derksen en Rob Goossens lieten zich al kritisch uit over Ellen, maar op haar Instagram wordt ze voor de meest heftige dingen uitgemaakt.

‘Vuile leugenaar’

,,Ik ging even kijken bij de Insta van Ellen. Mijn hart breekt”, schrijft Yvonne Coldeweijer in Instagram Stories. ,,Dat je iemand in twijfel trekt is één ding, maar deze reacties zijn echt intens gemeen. Verdrietig zeg.”

Yvonne verwijst naar de reacties die onder de laatste foto van Ellen zijn verschenen en die liegen er niet om. ,,Vuile leugenaar!”, luidt het in de reacties.

Velen maken Ellen uit voor ‘aandachtszoeker’. ,,Acht jaar geleden en nu praten? Je wil gewoon je 15 seconds of fame”, zo reageert iemand. En een ander: ,,Je hebt je carrière een boost gegeven door onzin te verkopen over Ali B. Ik geloof er niets van. Jij flirt met iedereen dat is algemeen bekend.”

Meer DenD