Elsemieke Havenga niet geaccepteerd door Derksen

Door: DitjesenDatjes
15-08-2017

Johan Derksen is niet te spreken over Elsemieke Havenga. Havenga is onlangs benoemd tot lid van de nieuwe Raad van Commissarissen van de KNVB.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Verkeerde vrouw

Ik vind het een eersteklas hockeytrut, waar we helemaal niks aan hebben“, zei Derksen maandagavond in Voetbal Inside. “Het is gewoon trendy gelul omdat er een vrouw in moet. Een verkeerde vrouw!
Volgens Derksen mist Havenga voetbalkennis en hij snapt niet dat uitgerekend zij is uitgekozen als lid. “Al die mensen die erin zitten hebben allemaal iets in te brengen en daar ben ik het roerend mee eens, maar dan moeten we weer trendy doen en het gezeik van ‘er zit geen vrouw in het bestuur’ voorkomen, en dan krijg je Elsemieke Havenga.”

Hockey

In het verleden zat Havenga in het nationale hockeyteam waarmee ze meerdere olympische medailles heeft gewonnen. Ook dat stuit Derksen tegen de borst: “Ze heeft gehockeyd, maar waarom neem je dan niet een vrouwenvoetbalster? Iemand die uit de voetballerij komt? Waarom een hockeytrutje?“Ze heeft niets in te brengen waar de voetballerij ook maar iets aan heeft.”

Havenga, die een communicatiebureau heeft, gaat zich bij de KNVB bezig houden met marketing en media.

Na haar sportcarriére is Havenga presentatrice geweest voor onder andere de televisieprogramma’s Editie NL en Half Acht Nieuws. Ook heeft zij een jaar een programma gepresenteerd op radiozender 100%NL.

 

 

Meer DenD