Elske DeWall maakt voor Kameleon-film Friese versie van Het Dorp

Door: DitjesDatjes
18-06-2021

Zangeres Elske DeWall, vooral bekend van haar rol als Maria in The Passion, heeft een Friese vertaling gemaakt van de klassieker Het Dorp van Wim Sonneveld. De nieuwe Friestalige versie, ’t Nije Doarp, is de titelsong van de nieuwe Kameleon-film Aan de Ketting!, die eind juni in de bioscopen gaat draaien.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De tekst van de nieuwe versie is geschreven door regisseur en acteur Steven de Jong. Het nummer is vanaf vrijdagochtend te beluisteren op het YouTube-kanaal van DeWall.

Het Dorp was een bewerking van het Franse lied La montange. Schrijver Friso Wiegersma eerde met het lied uit 1965 zijn geboortedorp Deurne en constateerde dat de vooruitgang het dorp niet per se goed gedaan heeft. Het nummer staat al twintig jaar doorlopend hoog in de Top 2000 en werd door talloze Nederlandse zangers uitgevoerd: van Karin Bloemen tot André van Duin, van Willem Nijholt tot Frans Bauer.

Dieselmotor

De Kameleon: Aan de ketting! is de derde bioscoopfilm van Steven de Jong over de beroemde Friese tweeling Hielke en Sietse Klinkhamer. De broers worden vertolkt door twee nieuwe acteurs, Sens en Imme Gerritsen uit Utrecht. In de nieuwe film krijgt de tweeling het zwaar te verduren als wordt besloten dat de Kameleon aan de ketting moet. De boot van de broers draait op diesel en dat is tegenwoordig verboden.

Van de boeken van De Kameleon werden in totaal meer dan 16 miljoen exemplaren verkocht. De vorige twee bioscoopfilms kwamen in 2003 en 2005 uit en trokken 750.000 en 450.000 bezoekers naar de Nederlandse bioscopen.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD