Emile Bode: Allemaal gebakken lucht

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Ditjes en Datjes

Eigenlijk wilde ik de cadeaubon van 25 euro aan mijn vrouw geven. Zij bereidde mijn hardgekookte ei afgelopen zondag in de Airfryer en niet in het traditionele pannetje met water. Het ei en twee harde afbakbroodjes gingen tegelijk in deze wonderbak. In tien minuten had ik een hardgekookt eitje en warme broodjes. De truc haalde ze van internet.

Deze maand schreef ik voor het blad Ditjes& Datjes al een verhaal over de veelzijdigheid van de Airfryer. Ik heb al honderd mailtjes van lezers. Circa 90% is razend enthousiast. Er zijn zelfs superfans die met de Airfryer opstaan en ermee naar bed gaan.

Eigenwijze huisvrouw

Een enkeling vindt de Airfryer niets. Zoals Karin Borreman. Zij schrijft: ,,Ik ben een eigenwijze huisvrouw met zes kinderen en drie kleinkinderen. Ik kocht zo’n ding voor 180 euro maar de frites viel tegen, de kroketten vielen uit elkaar en veel stank.”  Karin doet kennelijk iets verkeerd. Zij bracht de Airfryer terug en kocht een gewone frituurpan.  ,,We genieten weer van de vette snacks en sporten extra.”

Maar u doet echt alles met dit apparaat en het einde is nog niet in zicht. Want Philips heeft de XXL op de markt gebracht. Met 290 euro de duurste Airfryer van allemaal, maar je kunt er wel tegelijkertijd zes porties frites en een hele kip in doen. Waar heb je de oven nog voor nodig?

Cobij Deelen uit Bergen op Zoom bakt zelfs een biefstuk om en om ongeveer 3 minuten in aluminiumfolie en dan 10 minuten op 80 graden in de Airfryer. ,,Het werkt perfect.”

Cadeaubon

Machteld van Hees zweert bij zelfgemaakte patatas bravas met een klein scheutje olijfolie in de Airfryer. ,,Lekker knapperig en ze smaken echt Spaans. Gewoon verse aardappels in vierkante blokjes snijden!” Zij krijgt van mij een cadeaubon.

Nel van der Giessen en haar man zijn Airfryer-fans van het eerste uur. ,,Wij gebruiken de pan zeer regelmatig. We bakken broodjes af, maken er tosti’s in. Maar ook verwarmen we kleine gehaktballetjes, heerlijk en niet vet.  Ook lekker is het maken van een omelet. De ingrediënten in een ingevet schaaltje en acht minuten op 160 graden.”
De Airfryer is sinds de Senseo het grootste apparaten-succes in de keuken.  Maar of dat beklijft, is de vraag, want de populariteit van de Senseo is de afgelopen jaren ook aanmerkelijk getaand.

Tags

column Emile BodeEmile Bode

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie