Emile heeft digistress

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Tijdens het ontbijt maakte ik een pakje gegrilde yorkham open. Dat lukte bijna niet door de gesealde verpakking en om het plastic daarna weer keurig luchtdicht te verpakken is een hels karwei.

Augurken

De tante van mijn vrouw keek vanaf de ontbijttafel toe.  Zij logeert een paar dagen bij ons om te herstellen van een goed verlopen operatie. Binnenkort wordt ze 80 jaar en dat gaan we groots vieren met een diner. ,,Die verpakkingen zijn verschrikkelijk,” zei ze. ,,Vooral voor oude mensen. Ik begrijp niet wie dit verzint.”

Ze heeft gelijk. Een dag daarvoor had ik al twee keer een potje augurken van Kesbeke voor haar en mijn vrouw opengemaakt. Mijn vrouw heeft weinig kracht in haar handen. Voor de rest is ze best nog wel een lekker ding. In de schuur kreeg ik die dag geen lijm uit een tube, hoe keurig ik deze ook elke keer wegleg. Met een uit elkaar getrokken paperclip in de tube wrikken, lukte het wel.

Digibeet

Na het ontbijt liep ik naar mijn werkkamer om enige licht, journalistieke werkzaamheden te verrichten, maar ik werd vrijwel meteen lastiggevallen door mijn vrouw die met een formulier kwam om een nieuwe ov chipkaart voor mij aan te vragen met een zogeheten dal-voordeel abonnement van 40%.  Mijn vrouw heeft al zo’n abonnement. Een eindeloze rij vragen wordt digitaal gesteld en je blijft maar aanvinken. Ik vraag me af hoe (oudere) digibeten zich nog in deze maatschappij kunnen redden.

Uiteindelijk kwam het allemaal goed dankzij de hulp van mijn eega, die vindt dat ik veel te haastig ben hetgeen ik ontkende, maar wat wel waar is.  Mijn vrouw verricht al 40 jaar alle betalingen. Ik heb wel een pasje en een creditcard maar zij regelt alle financiële zaken, behalve mijn Btw-aangifte. Als mijn vrouw eerder dan ik het aardse zou verlaten hetgeen onrechtvaardig is gezien haar gezonde levenswandel, sta ik totaal onthand in het leven en zal ik ogenblikkelijk een spoedcursus digitaal betalen moeten volgen.

Het is prachtig weer als ik dit schrijf.  Mijn vrouw heeft een ouderwetse boerencake gebakken. Alleen al die goddelijke geur. Tante wil ook een plakje, mijn vrouw niet want zij is gezond. Waarom maakt ze dan een cake? Voor de sier? Ik spuit er nog een kletsje slagroom van Hollandia over en dan sterke koffie. Ik kom weer aan, ik kan er niets aan doen. Ik lijd aan digistress.

Reacties: [email protected]


Tip van de Week

Verse koffievlekken meteen met bronwater verwijderen. Koffievlekken op hoogpolig tapijt gaan eruit door vaak met een natte spons op de plek te drukken.

Het ouderwetse koffiezetapparaat, bijvoorbeeld van het merk Technivorm, kunt u gewoon ontkalken met goedkope schoonmaakazijn.

Tags

column Emile BodedigibeetEmile BodeHuishoudbodeStress

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie