Emile is een beetje gek

Door: DitjesDatjes
02-06-2018

Vooral kinderen vinden mij vaak een beetje gek. Als er ouders met (kleine) kinderen op visite zijn, laat ik deze kinderen en de ouders de tuin zien. Dan vertel ik over de omgezaagde boom waar een zetel van is gemaakt met de tekst: ‘If it fits, you have no hips’. Ofwel, als je (in deze zetel) kunt zitten, heb je geen heupen. Mijn vrouw kan er zitten, want zij heeft geen heupen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Zombies

Iets verder hangt een aantal schoppen, harken en rieken aan de muur met de tekst: ‘In case of Zombies’. Zombies zijn lichamen die teruggebracht zijn uit de dood. Ik vertel dat deze Zombies alleen echt dood gaan met dit tuingereedschap. Mensen die naar de eindeloze serie ‘The Walking Dead’ kijken, moeten dan gniffelen. Anderen denken: Heeft-ie nu al te diep in het glaasje gekeken?

Bij kinderen had ik groot succes met een plastic nijlpaardkop die jarenlang in onze grote vijver dreef. Ik vertelde dat wij een huisnijlpaard hebben met de naam Hippo. Helaas, het hoofd is gaan lekker. De grootste attractie is onze geheime vijver. Een heel klein vijvertje dat ik ooit heb gebouwd in de heuveltuin. Op dit moment volledig aan het zicht onttrokken door varens en en een bosje met enorm hoge laurierstruiken.  

Vijver

Jonge kinderen krijgen een beloning als ze de geheime vijver vinden.  Meestal opvoedkundig foute snoep. Zelden of nooit wordt het vijvertje gevonden. Ook al omdat kleine kinderen maar ook hun ouders het daar een beetje eng vinden. En als ze in de buurt zijn, verstop ik me en roep boe. Kinderen en hun ouders schrikken zich dan een rolberoerte.

Het liefst zou ik een heel grote natuurvijver willen aanleggen met kreekjes en een voetpontveer dat je met een touw moet bedienen.  Mijn overbuurman heeft zo’n privé-voetveer gemaakt om naar de overkant van de kil te gaan, een doodlopend breed watertje achter zijn huis in de uiterwaarden. Mijn vrouw wil geen grotere vijver en dreigt met echtscheiding als ik mijn plannen doorzet. Bij een scheiding raak ik de helft van mijn pensioen en vermogen kwijt en beland ik in een wijk met veel schotelantennes, dus dat schiet niet op.  

Aan een schuur hangt nu een bord met de tekst: Dwergsla, 2 stuks voor 1 euro. Daaronder op een tafel een heleboel kroppen sla die niet echt groot willen worden.  

Laatst wilde een tuttebel twee kroppen kopen toen ik vertelde dat de smaak van deze kleine kropjes overweldigend is.

Ik zou in een volgend leven best marktkoopman willen worden. Alleen maar om verhalen te vertellen.


Tip van de Week

Door het aanhoudend hete weer zullen in vrijwel alle vijvers zweef- en draadalgen voorkomen. Dat komt door te veel zonlicht en te veel voedsel in het water. Op internet vindt u allerlei tips om de alg te lijf te gaan. Er zijn ook chemische en biologische bestrijdingsmiddelen.

Allemaal onzin. Ik verwijder de algen met een groot schepnet. De alg laat ik op de kant drogen zodat diertjes in de alg, vooral salamanders, weer naar het water kunnen kruipen. Ondanks de alg is het vijverwater prima in orde.

 

Meer DenD