‘Emile Ratelband gaat aangifte doen tegen zijn ex’

Emile Ratelband gaat aangifte doen tegen zijn ex-vrouw Moon, omdat zij een bezoekregeling met zijn zoon Emilio frustreert. Dat zegt zijn advocaat tegen het AD. De 70-jarige positiviteitsgoeroe meldde zich dinsdagochtend op het politiebureau in Utrecht, waar hij een uitgebreide verklaring aflegde waarom hij zijn 11-jarige zoon zonder haar toestemming tijdelijk had meegenomen naar België.

Ratelband hield vooraf rekening met het feit dat hij op het politiebureau gearresteerd kon worden, maar na een aantal uur mocht hij weer gaan. Wel blijft hij verdachte van het onttrekken van een kind aan het bevoegd gezag.

De advocaat was na het verhoor onbereikbaar voor commentaar, maar vertelt aan het AD dat Ratelband niet alleen aangifte gaat doen tegen zijn ex-vrouw, maar ook tegen het Leger des Heils “dat enige tijd het bevoegd gezag was om beide partijen af te laten koelen”. Volgens de advocaat heeft het Leger des Heils een valse aangifte gedaan. “Zij deden aangifte namelijk op het moment dat Ratelband van de Belgische autoriteiten nog geen toestemming had het kind terug te laten gaan, omdat zijn zoon formeel een asielprocedure was gestart. Hij kón Emilio niet terug laten gaan. De zaak zit op z’n zachtst gezegd heel ingewikkeld in elkaar.”

Ratelband en zijn ex zijn al vijf jaar lang verwikkeld in een grimmige vechtscheiding. De ondernemer claimt dat de moeder het kind mishandelt en had hem daarom meegenomen naar België. Op Valentijnsdag bracht hij, na een aantal weken met hem in België te hebben gewoond, de jongen weer terug naar zijn moeder in Nederland. Het Belgische Hof van Beroep besloot vorige week dat Ratelband niet gearresteerd hoefde te worden, mits hij zich deze week zelf zou melden bij de politie in Nederland.

Ratelband zelf reageert aan het einde van de middag.

 

BuzzE