Emile Ratelband geëmigreerd omdat ‘Nederlandse mannen halve wijven zijn’

Door: Lola van Leeuwen
10-07-2022

Emile Ratelband is helemaal klaar met Nederland. Hij is verhuisd naar Thailand omdat hij de Nederlandse mannen te vrouwelijk vindt. Ook zegt hij geen vrouwenhater te zijn. Tijdens een interview in Panorama gooit hij al zijn frustraties eruit…

“Ik ben vertrokken omdat de kerels in Nederland geen echte kerels meer zijn”, vertelt Emile. ,,Er lopen 71 soorten genders rond. De meesten mannen zijn halve wijven geworden, of homo. Daarmee wil ik niet zeggen dat ik iets tegen homo’s heb. Wat ik bedoel te zeggen: er is in Nederland niemand meer die zijn bek durft open te trekken”, aldus Ratelband.

Ook denkt meneer ‘Tjakka’ dat de meeste Nederlanders blij zijn met zijn vertrek. ,,De meeste mensen vinden mij natuurlijk een enorme klootzak. Omdat de meeste mensen halve wijven zijn. Maar ze hebben wel een beetje gelijk.”

‘Wijf begint te zeiken’

Ratelband deelt een verhaal wat hem blijkbaar gigantisch dwars zit. ,,Vorige week was ik bij een vriendje in Nederland op bezoek. Steekt ie een sigaretje op, begint dat wijf van hem meteen te zeiken. Of ie dat ding misschien op het balkon wilde oproken. Ik vraag aan die gozer: wie betaalt hier de hypotheek? Jij? Nou dan!”

Emile vindt dit niet kunnen en hij is woest. ,,Laat dat wijf de tyfus krijgen, man! Als dat mijn wijf was geweest, had ik haar zo van dat balkon gesodeflikkerd. Nou, zijn vrouw zat er naast en hoorde het mij allemaal zeggen. Ze kromp helemaal in elkaar. Tja, je hebt wel gelijk, zei die vent toen.”

Vrouwenhater?

Toch zegt hij absoluut geen vrouwenhater te zijn. ,,Dat is altijd al een groot verwijt geweest, dat ik zo’n enorme vrouwenhater ben”, vertelt hij aan Panorama. ,,Is helemaal niet waar. Ik ben gewoon eerlijk en duidelijk. In de media, in mijn werk én in mijn privéleven.”

Meer DenD