Emile in de speeltuin: de hele dag feest

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Ditjes en Datjes

Deze week dacht ik met enige weemoed aan mijn eigen kindertijd toen mijn vrouw en ik met kleinzoon Olivier (5 ½) gingen fietsen. Hij logeerde een paar dagen bij ons.

Simpele speeltoestellen

Vroeger had je overal uitspanningen waar je ijs at of een frietje kreeg, dan wel een glaasje ranja. Het merendeel van deze uitspanningen met simpele speeltoestellen is verdwenen, kennelijk niet winstgevend genoeg. Dure pretparken zijn in de plaats gekomen.

Twente

Maar gelukkig niet overal. De leukste speeltuin is waarschijnlijk speeltuin Morskieft in Reutum bij Ootmarsum in Twente. Met binnen-  en buitenspeeltuin. Met een draaimolen, klimtoestellen, glijbanen, trampolines, familieschommels en heuse botsauto’s. De entreeprijs schijnt 3 euro te zijn, maar ik kan me niet herinneren daar ooit entree te hebben betaald. Wij kwamen er al toen onze jongste dochter van 26 nog in moeders’ buik zat.

Zo kan het ook

Met het grootste plezier kijken de dames terug op dit onverwoestbare uitje. Kopje groentesoep 3 euro, twee sneetjes brood met ham voor €2,60, uitsmijter voor 5 euro, pannenkoek voor €3,50. Zo kan het dus ook.

Op 4 november vieren we de verjaardag van mijn vrouw in het nabijgelegen hotel De Holtweijde in Lattrop.  Misschien wel het fijnste hotel van Nederland, we komen er al sinds 1979.

Doodshemd

We dineren er en slapen er een nachtje met zeven personen. Een stuk duurder dan De Morskieft maar je kunt beter met de warme hand geven dan met de koude hand. Bovendien heeft een doodshemd geen zakken.

,,Pap, als we zondag dan weer naar huis gaan, zullen we dan bij die speeltuin lunchen?” vroeg oudste dochter Bernadette, moeder van Olivier. Ik knikte verrukt. De jongste dochter Jessica was meteen voor: ,,Kijken of we nog een liter ranja kunnen bestellen.”

Afgelopen maandag parkeerden mijn vrouw en ik onze fietsen bij de openbare speeltuin De Speelboomgaard in Kapel-Avezaath met simpele speeltoestellen. Het was door de vakantie en het mooie weer heel druk met vooral oma’s en opa’s en hun kleinkinderen.

Happy Meal

Olivier leek net zo veel plezier te hebben als in De Efteling. Daarna voor ons een ijsje en voor hem een Happy Meal met kipnuggets bij McDonald’s even verderop. Het hele uitstapje kostte €6,50.
Op 5 november wacht voor Olivier het grote werk: De Morskieft. Met zijn mam.


Weektip

Vaak gaan de bladen van een schaar loszitten. De schroef en de klinknagel kunt u meestal niet aandraaien. Leg de schaar op een metalen ondergrond en geef een flinke tik met een hamer op het scharnierpunt.
Een slecht knippende schaar een paar druppeltjes tafelolie geven. Daarna enkele keren met de schaar in zilverpapier knippen.

Scharensliep

Een elektrische schaar is ideaal voor mensen met reuma.
Moet je iets knippen waar een plaklaag op zit, doe dit dan met een natte schaar. Door de vochtigheid blijft er niets aan de schaar kleven.
Er zijn scharen met een speciale laser zodat u kaarsrecht kunt knippen.
Roestige scharen en andere werktuigen in petroleum leggen.

Duizenden tips vindt u op huishoudbode.nl

Tags

column Emile BodeEmile Bode

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie