Emile is het uitdijen zat!

Door: DitjesDatjes
27-01-2018

Een groot deel van mijn leven was ik een mager scharminkel. Ik vond dat niet erg, want een goede haan is niet vet.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Tot mijn veertigste woog ik gemiddeld 65 kilo bij een lengte van 1.80 meter. Er waren zelfs momenten dat ik 60 kilo woog. Dat was na drukke werkzaamheden in de Tweede Kamer. Van 1982 tot 1995 was ik daar parlementair redacteur. Bij 60 kilo is zelfs sprake van ondergewicht en ik heb ooit een verhaal geschreven hoe je kunt aankomen, want ik kon alles eten maar kwam geen gram aan. Ik had jarenlang de kleinste herenconfectiemaat 46 en zelfs toen moest de broek nog worden ingenomen.

Lekkerbek

Maar tijden veranderen en na mijn drukke politieke periode kwam ik in gewicht aan. Niet in het minst omdat ik een lekkerbek ben. Tussen mijn 40ste en 60ste groeide ik heel geleidelijk van 65 naar 79 kilo, maar behield mijn ideale gewicht. Dan spreken we van Body Mass Index (BMI) en dit begrip was volgens mij 20 jaar geleden nog helemaal niet bekend.

Ik was opgetogen toen ik naar maat 48 promoveerde, want ik kon eindelijk uit meerdere pakken en combinaties kiezen, want in 46 hebben ze niet veel keuze.

Zelfs toen ik 79,9 kilo woog, maakte ik me niet druk. Vrijwel al mijn vrienden, kennissen en collega’s waren (veel) zwaarder. Nou ja, niet mijn oud-collega Frans Raven. Die weegt bij een lengte van 2 meter slechts 77 kilo en is zo mager dat hij zich achter een lantaarnpaal kan verstoppen.

Een pens

Bijna een jaar geleden stopte ik abrupt met roken. Ik had net het 50-jarig jubileum als roker gevierd in café De Rookwolk in hartje Amsterdam. Hartstikke gezellig. Oud-rokers weten: als je stopt, ga je veel meer snoepen en snacken. Ik houd toch al van lekker eten en van alles wat lekker is, daar word je dik van.

Begin januari woog ik tijdens een korte vakantie op Vlieland 87,5 kilo. Ik heb gewoon een pens. Een hele stijve pens volgens mijn vrouw… Na zes kalfsbitterballen en een kopstootje in café Puur Vlieland besloot ik af te vallen. Ik, ooit de meest magere man van Nederland.

Alle snacks, sausjes, snoep en limonade heb ik in de afgelopen drie weken niet aangeraakt. Ik eet wel gewoon voedsel maar met mate. Ik ben in 18 dagen nu 3,1 kilo afgevallen en weeg 84,4 kilo. Nog 4,5 kilo te gaan en ik zit op 79,9 kilo. En dat is een prima BMI van 24,7.

Ook zo’n zin in een bitterbal, stukje leverworst en een blokje oude kaas bij de borrel?

 

 


Tip van de week

Gooi een kapotte panty nooit weg:

  • Door een nylonkous over een spons te trekken, heb je een muggenverwijderaar voor de voorruit van je auto.
  • Bind een stuk nylonkous rond de opening van de stofzuigerslang om kleine voorwerpen veilig op te zuigen.
  • In oude panty’s kunt u bloembollen zoals tulpen laten drogen.
  • Een panty is een goede zeef, bijvoorbeeld voor klonterige verf.
  • Doe uw hand in een pantykousje en gebruik, deze als stofdoek. De stof blijft er goed aan hangen, zeker als u de panty eerst in de wasverzachter spoelt.

Meer DenD