Emile zit klaar voor z’n favoriete tv-programma

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Een van mijn favoriete programma’s is ‘Wij zijn er bijna’ van omroep Max. Op 23 juli start de nieuwe serie van zes afleveringen. Dit jaar gaan de oudere jongeren (60 tot 80 jaar) vier weken lang met caravan of camper naar Italië.

Ik ben 64 jaar en als ik met mijn vrouw zou meedoen, zou ik tot de jongeren behoren. Het probleem is wel dat vier weken met mijn vrouw in een caravan of camper tot een vechtscheiding zou leiden. Vanwege de alimentatie zou ik dan weer de camper of de caravan moeten verkopen, dus dat schiet niet op.

Niet koken

Eerlijk gezegd zijn wij beide totaal ongeschikt voor zo’n groepsreis. Het duurt te lang en bovendien willen wij op vakantie bij voorkeur een mooi hotel en elke dag uit eten. ,,Als ik op vakantie ben, ga ik niet koken,” zegt mijn vrouw vaak. Maar ook het feit dat je in een caravan je kont niet kunt keren, maakt van ons geen kampeerders.

Bovendien ben ik notoir onhandig. Ik denk dat ik niet eens in staat ben een bed uit te trekken, laat staan de caravan te parkeren of het chemisch toilet te legen. Ik heb grote bewondering voor mensen als Loek die een paar jaar geleden tijdens ‘We zijn er bijna’ met zijn auto en caravan tussen twee muurtjes bleef steken en totaal niet paniekerig werd.

Campers

Toch kijk ik met enige regelmaat naar websites met campers. De verkoop daarvan is de laatste acht jaar met bijna 60% gestegen. Er zijn nu ruim 115.000 kampeerauto’s tegen 438.000 caravans.

De Concorde Carver 841L is zo’n beetje de duurste camper die ik op internet zag. 170 pk, 8.66 meter lang, 2.38 meter breed, 3.51 meter hoog en met vier slaapplaatsen. Vraagprijs €220.000. Het aantal accessoires is overweldigend. Inclusief vloerverwarming.

Heel wat mensen van mijn leeftijd en ouder trekken met zo’n bak de wijde wereld in. Ik zou doodmoe en stressig worden om zo’n monster op vier wielen te besturen. Toch heb ik in militaire dienst in 1974 alle rijbewijzen gehaald, dus ik kan nog altijd vrachtwagen- of buschauffeur worden. Desalniettemin heeft mijn vrouw geen enkel vertrouwen in mijn vaardigheid als chauffeur.

Maar vanaf 23 juli hangen we voor de buis. Laat het wasgoed voor de caravan maar weer waaien, schil de piepertjes en richt de schotelantenne uit. Ik ben er klaar voor.


Tip van de Week 

Het schoonmaken van de buitenkant van een caravan is een simpele zaak. Spoel het ergste vuil en met een tuinslang af. Gebruik daarna een spons of zachte borstel met een reinigende shampoo of gewoon een afwasmiddel en daarna afspoelen. Gebruik voor de kunststof ramen alleen lauw water en al dan niet een speciale acrylreiniger. 

De bekende zwarte (lek)strepen op de caravan zijn te verwijderen met een speciale reiniger. Je hebt talloze merken zoals 123 zwarte streep-verwijderaar, Wiro, Kemdirect en Gently clean.

 

 

 

Tags

COLUMN EMILE BODEEMILEEMILE BODEWE ZIJN ER BIJNA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie