Emma Wortelboer roept op: ‘Cancel Guido Weijers’

Emma Wortelboer
Door: Eva Steins
04-01-2021

Als het aan Emma Wortelboer ligt wordt komediant Guido Weijers geboycot na zijn oudejaarsconference. Een pikante grap die Guido maakte over de vermeende affaire van Marco Borsato en zangeres Maan schoot bij haar in het verkeerde keelgat. ,,Zullen we hem cancelen?” aldus Wortelboer.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De geruchten gaan al een tijd dat Marco Borsato de lakens deelde met Maan de Steenwinkel. Dit wordt beweerd door ‘de man achter Marco’: Henny Huisman. Hij stelde in de Weekend dat de dertig jaar jongere Voice-pupil van Marco één van de vrouwen is waarmee Marco Leontine bedroog.

Grap

Genoeg reden voor Guido Weijers om daar een grap over te maken. In zijn oudejaarsconference stak Weijers de draak met Borsato.

,,Hij heeft haar zelfs zanger gemaakt. Niet zwanger, zanger”, trapte Weijers het af. Vervolgens beeldde Guido een Marco uit seks had met Maan. Na de zogenaamde climax van ‘Marco’ riep Guido: ,,Volle Maan!”

In het nieuwe programma Media Inside werd Guido’s pikante grap uitgebreid besproken. Marcel van Roosmalen kon het geintje niet echt waarderen.

,,Guido had het op een zeker moment over de affaire tussen Marco Borsato en Maan. Hij maakte toen de grap: ‘Volle Maan.’ Dat vond ik zó tragisch. Hij maakte er ook bewegingen bij, waarbij Marco Borsato achter Maan stond. Dan denk ik: dan wint Youp van ’t Hek het toch wel van dit”, aldus de presentator.

Genant

Ook Emma Wortelboer sprak van schande van Guido’s grap, maar deed er nog een schepje bovenop. ,,Ik vind het echt gênant. Zullen we hem cancellen?” pleitte ze, terwijl ze haar vingers kruiste.

Voor Van Roosmalen ging dit een stap te ver. ,,Cancellen? Leren jullie dat op de BNNVARA Academy? Iedereen cancellen die je niet bevalt?”

Emma zag duidelijk geen beren op de weg en reageert: ,,Dat kan tegenwoordig.”

LEES OOK:

Emma Wortelboer verbaast kijker met ongepaste vraag aan Maarten van Rossem

Meer DenD