Emma Wortelboer spuwt vuur in Nijmegen

Door: DitjesDatjes
06-02-2020

BNNVARA-presentatrice Emma Wortelboer steekt donderdagmiddag vuurspuwend een bevrijdingsvuur aan in Nijmegen. Het aansteken van het vuur markeert de start van het jongerenfestival Into the Fik in het kader van de 75-jarige herdenking van de bevrijding van Nederland. Het jongerenfestival duurt 75 uur.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Wortelboer haalt het vuur donderdagmorgen op bij de eeuwigbrandende vrijheidsvlam in Wageningen. Vanuit een hoogwerker steekt zij een fakkel aan, die door een groep hardlopers naar Nijmegen wordt gebracht. De hardlopers stoppen onderweg bij museum Airborne at the Bridge in Arnhem. In Nijmegen doen Wortelboer en de hardlopers mee aan de zogenoemde Sunset March, een dagelijks wandelend eerbetoon aan veteranen over een brug over de Waal.

Het vrijheidsfestival is vanwege het hoge water in de Waal woensdag verplaatst van het stadseiland in de rivier naar een plek op de vaste wal in Nijmegen. Naast muziek en theater zijn er activiteiten als ijsbaden nemen en koken met Vjeze Fur. Het feest duurt tot zondagavond.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD