Emmy-winnaar Ahmad Joudeh en BMX-er Dez Maarsen bij ESF

Door: DitjesDatjes
09-03-2021

Balletdanser Ahmad Joudeh en BMX’er Dez Maarsen mogen de ‘interval act’ verzorgen tijdens de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival. De twee geven dan samen een dans- en BMX-optreden.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Dit wordt het belangrijkste optreden uit mijn carrière”, zegt Ahmad Joudeh, die in 2019 de prestigieuze Emmy Award won voor zijn documentaire Dance or Die. “Onze samenleving bestaat uit mensen uit verschillende plaatsen en met verschillende culturen, maar toch zijn we allemaal Nederlanders. Dat is ook wat je op het podium ziet: diversiteit.” Voor het optreden bouwde Dez Maarsen een volledig nieuwe BMX-fiets. “Het gaat over personen van verschillende culturen die, ondanks hun diverse achtergronden, raakvlakken vinden”, aldus Maarsen.

Volgens de ESF-organisatie laat deze interval act “het beste van Nederland zien”. “In deze act schitteren twee toptalenten die zich thuis voelen in Nederland. Waar Dez Maarsen in Nederland werd geboren en hier zijn talent ontwikkelde, groeide Ahmad Joudeh op in Syrië en heeft hij in Nederland zijn thuisland gevonden”, aldus Gerben Bakker, Head of Show van het songfestival.

Het dansoptreden van Ahmad Joudeh en Dez Maarsen is 20 mei te zien tijdens de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival in Rotterdam.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD