Emoties lopen over bij André van Duin bij zijn lied voor Martin

Lied André van Duin voor overleden partner Martin Elfrink
Door: Jos La Grande
20-02-2021

Het begon bij Danny Vera die op zijn gitaar uit 1968 een liedje schreef en de stem van André van Duin in zijn hoofd hoorde klinken. Cornald Maas legde het contact en vervolgens schreef Nederlands beste komiek een eerbetoon voor zijn overleden vriend Martin Elfrink op de muziek van Vera.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Daarmee was de basis gelegd voor een ode aan de overleden partner van André van Duin, Martin Elferink.

Bij Matthijs van Nieuwkerk zong Van Duin, zichtbaar geëmotioneerd, zaterdagavond voor de eerste keer het nummer Voor Altijd live. De muziek van Danny Vera inspireerde hem om deze ode voor Martin te schrijven.

De opbrengst van de single, die wordt uitgebracht, gaat naar het KWF, dat zich inspant om gelden bijeen te brengen ten gunste van onderzoek naar kanker. André van Duins levenspartner overleed aan kanker, maar ook Van Duin zelf werd in januari van dit jaar geopereerd in verband met darmkanker. De operatie is geslaagd.

Refrein

Het refrein van Voor Altijd is aangrijpend, uniek in zijn soort en getuigt van diepe liefde van André voor de overleden levenspartner Martin.

Als ik terugdenk aan die tijd,

heb ik beslist geen spijt van dingen,

dingen die ik misschien heb laten liggen,

of te laat heb opgeruimd,

Ik heb geen spijt van ons verleden,

Van alles wat we altijd samen deden,

er is maar een ding dat me spijt,

dat ik jou moet missen voor altijd.

Aangrijpend

De tekst van Van Duin is persoonlijk en aangrijpend. Er spreekt diepe genegenheid uit voor zijn overleden partner, maar eveneens de machteloosheid die iedereen die te maken heeft met het verlies van een dierbare treft.

Tijdens de allereerste keer dat Van Duin het zong op deze zaterdagavond zorgde het bij hem zichtbaar voor emoties. Ga er maar aanstaan om dit live te zingen. En bovendien vierde Van Duin op deze zaterdag ook nog eens zijn 74e verjaardag.

Lees ook:

Danny Vera en André van Duin maken liedje voor overleden Martin

André van Duin zing voor overleden Martin
André van Duin zingt Voor Altijd.

Meer DenD