Emotioneel solodebuut voor Roxeanne Hazes

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Vanessa Bontje

Roxeanne Hazes heeft zich muzikaal losgemaakt van haar vader, wijlen André Hazes. In tegenstelling tot haar broertje slaat ze met haar ‘levenspop’ een eigen, unieke weg in. Iets wat ze doodeng vond, zo bleek gisteravond tijdens de presentatie van haar debuutalbum ‘In mijn bloed’ in de Melkweg in Amsterdam.

,,Ik ben ontzettend zenuwachtig”, bekende ze op het podium, waarna ze haar pumps uittrapte. ,,Nooit eerder kwamen er mensen alleen voor mij naar een optreden.”

Het was een kolkende massa in het Amsterdamse poppodium. Met knalrode haren en dito fonkelende galajurk en later à la Missy Elliot in een glimbroek met gympen en een jasje van nepbont, trad de dochter van de in 2004 overleden volkszanger André Hazes en Rachel haar publiek tegemoet.

Pesten

Duidelijk was hoe zeer Roxeanne veel gebeurtenissen uit haar leven in liedjes heeft verwerkt. Openhartig was ze ook tussen de bedrijven door. Zoals bij de aankondiging van het lied ‘Schiet maar raak’. Daarover zei ze: ,,Ik ben ontzettend gepest in mijn jeugd. En het beste wat ik kan doen, is er een lied over schrijven. Om die pesters van toen te laten zien wat ze me gegeven hebben.”

Ruzie

Over de ruzie met haar broertje André jr. met wie zij en Rachel sinds zijn relatie met Monique Westenberg geen contact meer heeft, zweeg zij wijselijk. Ook haar moeder, over wie werd gefluisterd dat die zich in de coulissen bevond, werd geen onderwerp van gesprek. Zelfs bij het dankwoord aan het einde van haar optreden, werd een waslijst aan mensen opgenoemd. Maar niet Rachel, die eerder dit jaar tijdelijk werd opgenomen in een psychiatrische afdeling omdat ze het allemaal niet meer aan zou kunnen. Rachel niet het middelpunt maken van de avond was een bewuste keuze, zeggen ingewijden. Want daarmee zou ze alleen maar de focus op de moeilijkheden die er zijn leggen.

Vader

,,Voor alles wat Rox doet, geldt dat ze vooruit kijkt en niet terug”, reageerde haar manager Marieke na afloop. ,,Wat ze hier vanavond heeft neergezet, komt helemaal vanuit haar. Dat het zo goed ontvangen is, maakt trots.”

Een speciale dank was er wel van Roxeanne aan haar vader, toen ze een van zijn liedjes zong. ,,Ik ben ontzettend dankbaar dat ik tien jaar zijn werk heb mogen zingen. Dank je wel pap!”

Kritiek

De lading kritiek die Roxeanne kreeg, toen bekend werd dat zij met haar muzikanten de huisband van DWDD gaat vormen, wuifde ze eenvoudig weg. Tijdens een remix van hertalingen van hits uit de jaren negentig, grapte ze – toen het publiek die haar teksten moeiteloos meezong: ,,Wat vinden jullie? Zal ik deze ook doen bij De Wereld Draait Door?”

Tags

AmsterdamAndré HazesAndré Hazes Jr.André Hazes jr. Moniquede wereld draait doordwddin mijn bloedmelkwegpestenRachel Hazes

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie