Emotionele Céline Dion cancelt opnieuw shows: ‘Ik heb een zeldzame ziekte’

Door: Charlotte Wijnen
08-12-2022

Céline Dion heeft een emotionele video op Instagram gedeeld. Ze vertelt dat ze opnieuw haar optredens moet annuleren, omdat er recent een zeldzame neurologische aandoening is geconstateerd. ,,Ik doe er alles aan om terug te vechten”, vertelt ze aangeslagen.

Céline Dion kampt al heel lang met gezondheidsproblemen. Met tranen in haar ogen vertelt de zangeres dat ze het stiff-personsyndroom heeft. Volgens haar komt de ziekte maar bij 1 op de 1 miljoen mensen voor en is het de oorzaak voor de spasmen die ze heeft.

Moeite met lopen en zingen

,,Het heeft ook invloed op alle aspecten in mijn dagelijkse leven”, legt Céline in de video uit. Zo heeft de zangeres moeite met lopen en zingen. ,,Ik kan niet meer zingen op de manier die ik gewend ben. Dat betekent dat ik in februari niet klaar ben om mijn tour op te starten.”

Céline vindt het verschrikkelijk dat ze opnieuw haar optredens af moet zeggen. Ze mist haar fans enorm, maar het herstel verloopt heel moeizaam. ,,Ik heb echter geen andere keuze dan mij op mijn gezondheid te concentreren op dit moment. Ik doe er alles aan om terug te vechten.”

Meer DenD